Atentatul de la Domodedovo trebuia să aibă loc de Revelion


Atentatul de la Moscova era prevăzut, iniţial, să aibă loc în noaptea de Revelion, dar din cauza exploziei accidentale a unei bombe la Kuzminki, la sfârşitul lunii decembrie, atacul a fost amânat pentru luna ianurie, potrivit cotidianului Moskovski Komsomoleţ.

Publicaţia menţionează că la mijlocul lunii decembrie FSB a primit informaţii precum că trei femei şi un bărbat, originari din Caucazul rus, pregăteau încă din noiembrie un atentat în Piaţa Manej, lângă Kremlin, în noaptea de Revelion.

Dar la 31 decembrie, cu câteva ore înaintea atacului de atunci, un mesaj primit pe mobilul presupusei femei kamikaze, pe când încă se mai afla într-o casă din cartierul Kuzminki, la Moscova, ar fi activat detonatorul de la centura cu explozivi pe care o avea asupra sa.

Cei trei complici ar fi hotărât, atunci, să schimbe ţinta. Potrivit serviciilor speciale, pregătirea actului terorist la Domodedovo a avut loc într-un apartament, la Zelenograd (în regiunea Moscovei). La 20 ianuarie, cekiştii (agenţi din cadrul FSB) au efectuat o vastă operaţiune la Zelenograd, cu scopul de a opri teroriştii, dar aceasta s-a terminat, ca de obicei, fără niciun rezultat

Anchetatorii ruşi nu au dat, pentru moment, nicio informaţie asupra demersurilor lor, în timp ce mişcarea rebelă care subminează Caucazul rus figurează ca principalul suspect în atentatul sinucigaş în care, luni, pe aeroportul Domodedovo, au fost ucise 35 de persoane.

sursa: jurnal.md
foto: madeinpiter.ru

vizualizări: 128

Comentează