AIE începe oficial dialogul cu PCRM!


Consiliul Alianței pentru Integrare Europeană a decis astăzi să înceapă oficial dialogul cu PCRM în vederea alegerii șefului statului.

Din grupul de dialog vor face parte liderii fracțiunilor parlamentare ale alianței: MIhai Godea de la PLDM, Dumitru Diacov de la PD și Ion Hadârcă de la PL.

Aceștia urmează să se întâlnească cu șefa fracțiunii comuniste Maria Postoico și să înceapă discuțiile.

”Am convenit ca inițial dialogul să aibă loc la nivelul fracțiunilor parlamentare pentru că deputații sunt cei care vor vota sau nu pentru președinte”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat.

”Trebuie să vedem dacă poziția PCRM este una definitivă sau este spațiu pentru discuții. Eu cred că este spațiu pentru discuții”, spune președintele PD, Marian Lupu.

Întrebat ce crede despre cererea comuniștilor de a li se ceda Curtea de Conturi, Consiliul Coordonator al Audiovizualului și Comisia Electorală Centrală, Filat a răspuns că nu trebuie să existe condiționări din partea PCRM.

Pe de altă parte, vicepreședinte PL, Ion Hadârcă, susține că dacă fracțiunea PCRM va pune pe tapet o listă de cerințe acestea vor fi discutate și alianța va decide ce poate fi acceptat.

Deocamdată Alianța a oferit comuniștilor doar o funcție de vicespicher.

Menționăm că misiunea de a o invita pe Maria Postoico la dialog i-a revenit democratului Dumitru Diacov.

Sursa: Jurnal.md

vizualizări: 69

Comentează