Alcoolul, tutunul, stresul, contraceptivele orale şi stilul de viaţă dezorganizat sunt factori care duc la scăderea sistemului imunitar, atrag atenţia medicii. Potrivit specialiştilor în nutriţie, o dietă bogată în vitamine şi minerale protejează organismul de răceli şi virusuri. Morcovul, nucile, citricele, legumele şi ciupercile sunt alimente care măresc rezistenţa organismului, atât de slăbit în această perioadă a anului.
Potrivit nutriţioniştilor, morcovul este o sursă importantă de vitamina A, betacaroten şi fibre. Din acest motiv, consumaţi zilnic, morcovii ajută la menţinerea sănătăţii ochilor, a pielii şi a părului. Riscul apariţiei bolilor de inimă este redus, iar cancerul este ţinut la distanţă datorită alfacarotenului, o altă substanţă prezentă în compoziţia morcovilor. Totodată, rădăcinoasa combate inflamaţiile şi creşte imunitatea.
Vizualizări: 764