Moş Crăciun are zi de naştere! – FOTO

Moş Crăciun are zi de naştere! – FOTO

INCREDIBIL! Ruşii i-au dotat toiagul cu un sistem GPS care transmite pe internet fiecare pas al Moşului!

18 noiembrie este Ziua lui Moş Crăciun! Data a fost stabilită de către meteorologii ruşi, deoarece anume în această zi, în oraşul Velikii Ustiug (un vechi oraş din nordul Rusiei, întemeiat în 1147– n.r.), iarna îşi intră în drepturi. Ce-i drept, Moşul nu îşi aminteşte cu exactitate câţi ani are, dar ne asigură că au trecut mai mult de 2000 de ani de când s-a născut.

În acest oraş, la marginea unei păduri de conifere, Moş Crăciun şi-a construit un orăşel de poveste, unde în fiecare an, în perioada sărbătorilor, este vizitat de numeroşi copii şi turişti străini.

În acest an, ruşii i-au dotat toiagul Moşului cu un sistem GPS monitoring, prin care toţi cei care doresc să îl vadă pe unde umblă şi ce cadouri împarte, în regim real, pot accesa site-ul său http://dedmoroz.autotracker.ru

Moşul va porni la drum pe 26 noiembrie curent şi va trece prin mai multe regiuni ale Rusiei, iar copiii, dar şi maturii conectaţi la internet, îl vor putea urmări live. „În acest an, pentru prima dată l-am conectat pe Moşu’ la sistemul GLONASS. Ideea a fost dată de câţiva tineri ingineri şi cosmonauţi din Sankt-Petersburg”, a declarat Ivan Neceaev, responsabil de implementarea tehnică a proiectului.

Sursa: Express Gazeta

vizualizări: 198

Comentează