Minerii salvaţi în Chile nu mai suportă celebritatea

Unii dintre cei 33 de mineri salvaţi teferi şi sănătoşi săptămâna trecută dintr-o mină chiliană în urma unei spectaculoase operaţiuni  nu mai suporta mediatizarea făcută pe seama lor, unul dintre ei regretând chiar fundul minei unde fusese captiv 69 de zile împreună cu tovarăşii săi, informeaza Agerpres.

“Uneori, cred că era mai bine în interiorul minei pentru că toată această situaţie mă face foarte nervos şi nu pot să dorm corect”, a declarat minerul Omar Reygadas /56 ani/ ziarului chilian El Mercurio.

Presa din lumea întreagă a acoperit din abundenţă operaţiunea de salvare în 22 de ore, la capătul căreia minerii au devenit obiectul a numeroase solicitări de a-şi povesti aventura de la adâncimea de 700 m.

‘Sunt superobosit de hărţuiala presei, de angajamente cu autorităţile, de călătorii. Sperăm ca aceasta să treacă rapid şi ca totul să se calmeze’, a spus minerul Mario Gomez /63 ani, decanul de vârstă al grupului/.

‘Hărţuiala presei naţionale şi străine mi-e de-ajuns. Eu nu sunt decât un miner. Această istorie a celebrităţii nu este pentru mine. Vă rog, ajutaţi-mă !’, declară la rândul său minerul Mario Sepulveda, considerat animatorul grupului.

vizualizări: 356

Comentează