Am fost în culisele show-ului tv „Concert la pălărie”! – FOTO

Atmosfera dintr-o emisiune, de la un concert sau de la o altfel de producţie televizată nu se simte decât în mijlocul evenimentelor, acolo unde totul se filmează şi se trăieşte. Şi, cum la ecran publicul îi poate admira pe cei mai talentaţi moldoveni, „apropo” a pătruns în culisele spectaculosului show „Concert la pălărie” de la JurnalTV şi vă dezvăluie povestea celor care lucrează în spatele camerelor de luat vederi.

Frig (sau dimpotrivă, căldură), participanţi, părinţi, producători, operatori şi redactori tv. Şi foarte-foarte multă agitaţie. Aşa începe o zi de filmare la emisiunea-concurs „Concert la pălărie”, difuzată de JurnalTV în fiecare seară de vineri. În miezul zilei, pe o vreme mult prea răcoroasă pentru luna octombrie, în pasajul subteran de la Shopping Malldova încep pregătirile pentru filmările emisiunii. Ingredientele acesteia par simple: câţiva concurenţi care se pregătesc să urce în mica scenă instalată, două frumoase prezentatoare, vreo 20 de oameni care-şi îndeplinesc sarcinile şi o mână de spectatori. Totul însă e cu mult mai complicat – fiecare secvenţă de emisiune poate fi repetată chiar şi din cauza unei şuviţe de păr rebele.

Fiecare vrea să ia apartamentul!

Participanţii sunt emoţionaţi, însă foarte motivaţi să câştige marele premiu – un apartament în Chişinău în valoare de peste jumătate de milion de lei! Şi fiecare este sigur că el este cel mai bun. „Aici toată lumea este talentată, nu în zadar se numeşte „show de talente”, însă totul este comparabil. Apreciez un dansator profesionist, un magician sau oricare alt artist, însă eu cred că trebuie să câştige cel mai neobişnuit talent”, mărturiseşte Gheorghe, care tocmai îşi finisase filmarea la o scenă de bimbox, un soi de cântec alcătuit din diferite sunete şi vibraţii. Trecătorii, unii nemulţumiţi că trebuie să înceteze traversarea pentru câteva minute, privesc cu admiraţie spre participanţi. „Nu am ştiut de emisiune până acum, chiar este deosebită, nu am mai văzut aşa ceva la noi”, spune o trecătoare pornită la cumpărături, însă, captivată de ceea ce se întâmplă pe platoul improvizat, a rămas să vadă ceea ce nu întâlnești zilnic într-un pasaj subteran.

Filmările decurg mai mult de 5 ore

În televiziune e muncă multă şi responsabilităţi mari. Fiecare dintre „anonimii” de pe platou e responsabil pentru câte ceva: responsabili de regie, responsabili de sunet, responsabili de aranjamente, de imagini sau de make-up. Pentru că e frig, aceştia se mai retrag într-o parte şi mai beau un ceai sau o cafea, mai ronţăie câte ceva şi înapoi, la treabă! „De data aceasta am filmat 5 ore, mai puţin decât data trecută, când era mai frig şi ploua. Spre final, ajunsesem să avem papucii uzi de tot. Astăzi am tras şi mai puţine duble, pentru că am avut participanţi care nu puteau să filmeze de mai multe ori - magicieni sau acrobaţi. Cel mai greu este să instalăm toată aparatura şi apoi să o strângem – e o adevărată tehnologie în lanţ”, ne-a spus cameramanul Anatolie Serjan.

Emisiunea-concurs „Concert la pălărie” se difuzează în fiecare vineri, la 20.45, iar telespectatorii pot participa nemijlocit, votându-şi favoriţii. Cei care doresc să-şi dea votul pentru talentul care i-a impresionat o pot face până vineri seară, când începe următoarea etapă a concursului.

Stela DĂNILĂ

vizualizări: 365

3 Comentarii

  • Daria
    22 octombrie 2010 | Permalink |

    Super tare!! o ideie originala! Bravo pentru inventivitate!!! Bafta !

  • Eu...scenei sce
    22 octombrie 2010 | Permalink |

    tot ma framinta o intrebare….da e neaparat sa treaca lumea prin fata scenei improvizate???…ca creaza impresia ca e filmat show-ul in piata centrala….)))

  • doka
    22 octombrie 2010 | Permalink |

    imi place, am urmarit ambele emisiuni, au fost super ok!!! astept cu nerabdare sa vad ce urmeaza, e haios, m-am distrat cum mosulica cela face ca cocosul, de fapt copilul meu s-a distrat foarte tare si acum il imita la nebunie…

Comentează