Dragoş Dolănescu doreşte s-o întâlnească pe Maria Ciobanu: «Vreau s-o privesc în ochi»

Dragoş Dolănescu doreşte s-o întâlnească pe Maria Ciobanu: «Vreau s-o privesc în ochi»

Dragoş, fiul cel mic al lui Ion Dolănescu, se declară dezamăgit de cartea ‘Ion Dolănescu, o viaţă de cantec’ scrisă de Luminiţa Tucă, ajutată de Ionuţ. Chiar şi aşa, el spune că va merge, astăzi, la lansarea de la Muzeul Satului din Bucureşti.

Libertatea: Azi se lansează o carte despre viaţa tatălui tău, realizată cu ajutorul fratelui tău, Ionuţ. Ai văzut-o, cum ţi se pare?

Dragoş Dolănescu: Sunt dezamăgit! Tata merita mai mult! Fratele meu a tipărit această carte în memoria tatălui nostru pe o hârtie ieftină, de ziar. Măcar fotografiile le putea scoate pe hârtie mai bună… De asemenea, m-am supărat şi pentru felul în care arată mormântul tatălui. Eu nu pot face nimic acolo, deoarece tocmai am aflat că Ionuţ şi-a trecut pe numele lui locul primit de la statul român în care e îngropat tata.

Totuşi, vei merge la lansare?

Da. Voi fi acolo. Vreau să o privesc în ochi pe Maria Ciobanu, mama lui Ionuţ, care l-a vorbit de rău pe tata de atâtea ori după ce el a murit…

S-a rugat în ziua procesului

Nu s-a lămurit problema averii lăsate de părintele vostru… Cum a fost la proces?

Bine, în ciuda faptului că Ionuţ a spus la început că are relaţii, prieteni judecători. Eu am încredere în justiţia română, că va face lumină în acest caz. Oricum, eu nu vreau nimic de la Ionuţ, ceea ce eu cer este din munca tatălui meu de ani de zile. Până acum, Ionuţ a insistat să arate că Ion Dolănescu era sărac, ca să nu-mi dea nimic. În carte spune adevărul. Tata câştiga foarte mulţi bani.

Apropo de bani, mai ştii ceva despre drepturile de autor?

Nu. Am cerut la CREDIDAM să văd cât primea tatăl meu pe an pentru drepturile de autor, dar mi s-a spus că, până nu am o hotărâre judecătorească, nu îmi pot da detalii. Am aflat însă că drepturile de autor ale lui Ion Dolănescu au crescut cu 1.200 % după moartea lui.

E adevărat că în ziua procesului ai mers să te rogi?

Am fost să mă rog şi să dau de pomană pentru mama primului meu copil, care s-a stins din viaţă la naşterea fiului meu, Ion. Chiar dacă nu m-am născut în România, în sufletul meu mă simt român. Iubesc ţara asta aşa cum a iubit-o şi tatăl meu, care a fost un patriot.

A plâns când a văzut-o în casa tatălui său

Dragoş Dolănescu, care locuieşte în Costa Rica, se află de mai mult de o săptămână în România, însă nu a fost invitat la botezul fetiţei lui Ionuţ. A privit, în schimb, la imaginile de la televizor şi spune că a plâns când a văzut-o în casa din Bucureşti a tatălui său pe Maria Ciobanu, cu care acesta era certat de mulţi ani. “M-a durut că am văzut-o în casa tatălui meu, dansa şi cânta. Dacă Ion Dolănescu ar mai fi trăit, ar mai fi murit o dată să o vadă în capul mesei în casa lui”, ne-a declarat Dragoş.

Sursa: libertatea.ro

vizualizări: 414

Comentează