Sergiu Bezniţchi. Nu sunt ca „vorba lui Muruianu”

Sergiu Bezniţchi. Nu sunt ca „vorba lui Muruianu”

Sergiu Bezniţchi, prezentatorul „Revistei Presei” de la Jurnal TV, spune că nu se consideră deocamdată jurnalist. „Nu vreau să fiu considerat jurnalist, pentru că imediat mi s-ar lipi vorba lui Muruianu. În nici un caz și sub nicio formă nu generalizez. Termenul corect ar fi ”carieră în comunicare”, pentru că îmi place la nebunie să comunic cu oamenii. Tocmai deaceea am acceptat provocarea de a veni la ”Deșteptarea” în calitate de prezentator-reporter”, ne-a declarat Sergiu, adăugând că tangența sa cu mass-media s-a produs în 1996, când a devenit redactor literar la ”Integrame Non-Stop”.

Un program „destrăbălat”
Deocamdată, Sergiu nu întâmpină dificultăţi în prezentarea emisiunii. „Unica problemă pentru moment este că am la dispoziție foarte puțin timp pentru a răsfoi ziarele ce vin de dimineață. În rest, chiar este interesant să obţii informaţia și să o transmiţi mai departe”.
De când este la Jurnal TV viaţa lui nu s-a schimbat prea mult. Şi înainte se trezea la 6.00-7.00 dimineaţa, doar că acum munceşte mai mult. „E un program ”destrăbălat” pentru că așa este într-o televiziune. Am acceptat provocarea, accept regulile jocului și depun eforturi să dau tot ce am mai bun în mine. Pe scurt, exersez și practic excelența”, comunică el.
Sergiu încă n-a fost criticat în presă, poate şi pentru că nu prea are foarte mult timp ca să se desfăşoare. „Va veni şi ziua când lucrurile se vor schimba și pentru cei care vor merita să li se tragă mâța pe spinare sau să fie luaţi în căruţă, dar şi pentru cei demni de lauri”.


Tot respectul pentru Mircea Badea

Întrebat ce crede despre Mircea Badea, un celebru prezentator tv din România, temut pentru replicile acide, Sergiu spune că Mircea este un jurnalist profesionist care are un „vino’ncoa” dezvoltat în timp. „Bravo lui! Evident, sunt și momente care îmi displac. Aroganța, de exemplu. În rest, este un adevărat profesionist”.
Efortul pe care-l depune zi de zi în televiziune la ”Deșteptarea” nu face decât să-l mobilizeze şi să se simtă extraordinar. El spune că sunt momente când şi-ar dori să doarmă după emisie, dar se ia cu treaba și uită de somn. De când este implicat în mass-media, Sergiu a sesizat unele lipsuri ale acesteia. „În primul rând lipseşte atitudinea, dorința de muncă, entuziasmul, educația. Dar nu generalizez. Este vorba de cazuri aparte, care, spre regretul meu, sunt prea multe pentru a fi trecute cu vederea. Îmi asum dreptul să nu dau nici un exemplu.
Şi-ar dori ca jurnaliştii din Moldova să devină adevăraţi profesionişti şi mândri de munca lor.

Diana Burlacu

vizualizări: 464

Comentează