Teodor Rădulescu cerşeşte milă

Teodor Rădulescu cerşeşte milă

Teodor Rădulescu, conducătorul artistic al baletului „Teodor”, susţine că este „bântuit” de criza financiară şi se află la un pas de faliment, având 250 mii de euro datorii. Şi asta în timp ce anul trecut a terminat construcţia casei sale, o vilă de lux cu patru nivele, în valoare de câteva sute de mii de euro.

Unul dintre cele trei studiouri a fost închis, iar membrii show-baletului „Teodor” nu mai merg la repetiţii. „Doar costumele mi-au mai rămas. Nu vreau să renunţ, dar dacă baletul se va destrăma voi crea o nouă trupă de dans. Încă din 2008 am început să simţim criza. Nu ne-a rămas decât o sală de repetiţii care este închiriată de la Cancelaria de Stat. Deja am redus din afaceri, practic mi-am tăiat aripile. Din toamnă mă pregătesc de retragere, lucru pe care nu mi-l doresc. Nu avem nevoie decât de un imobil în care am putea să facem repetiţii”, a declarat Teodor Rădulescu în cadrul emisiunii „Deşteptarea” de la Jurnal TV.
Casă luxoasă
De fapt, lucrurile nu stau atât de rău pentru conducătorul artistic al baletului „Teodor”. Dacă din 2008 Teodor a început să resimtă criza, cum a fost posibil ca în 2009 coregraful să se mute într-o casă nouă, de lux, construită recent? Locuinţa are patru niveluri, subsolul este dotat cu o saună, un mic bazin şi un jacuzzi, la parter e bucătăria şi livingul, la etajul întâi sunt două dormitoare şi un birou, iar la ultimul – o sală de odihnă cu minibar, un „home cinema” şi, desigur, nu lipseşte un spaţiu amenajat pentru dans şi sport. „Unele lucruri din bucătărie nu le-am folosit niciodată, caîn cazul maşinii de spălat vase sau cuptorul electric, pentru că nu am avut nevoie de ele. Atunci când o să vină o gospodină în această casă, o să le găsească noi şi o să se bucure.”, declara Teodor pentru revista „VIP Magazin”, pentru care a mai spus că în martie 2009 va deschide o nouă sală a şcolii de dans „Teodor”. Dacă aceasta nu va deveni profitabilă, se va lansa într-un altfel de afacere.
Centru Artistic la Bucureşti
La 1 martie 2009, Teodor Rădulescu, în parteneriat cu Radu Sârbu (ex-O-Zone), a deschis la Bucureşti un Centru Artistic care include un studio de producţie artistică care are şi o sală de repetiţii pentru band, o cameră pentru vocal, un studio performant pentru înregistrări profesioniste şi o sală de dans. Despre Centrul Artistic „Fame Music and Dance” de peste Prut nu prea s-a scris în presa de la noi.
Mai multe voci susţin că show-baletul „Teodor” este afacerea proprie a lui Teodor Rădulescu, care nu e îndreptăţit să cerşească milă la instituţiile statului.
„apropo” a contactat câteva vedete care au afaceri proprii pentru a vedea cum se descurcă pe timp de criză.

L.N.