Un Harea şi în Danemarca

Un Harea şi în Danemarca

Ştiaţi că unicul nepot al preşedintelui raionului, Ion Harea, este pe jumătate de origine danez? Alexandru este numele lui şi are patru ani şi jumătate. „Mă bucură foarte mult că vorbeşte cu noi în română”, spune Ion Harea.
La doar 4 ani şi jumătate, Sănduţ, aşa cum i se spune în familie, cunoaşte multe şi are un comportament pe care nici unii dintre maturi nu-l are, susţine bunicul. Aflîndu-se acolo, în Danemarca, are un tricolor şi cu mîndrie spune că bunelul şi bunica sînt din Republica Moldova. În plus, le spune tuturor că cireşe mai gustoase decît în Moldova nu se găsesc nicăieri în lume, iar harbuji mai gustoşi decît la bunelul la fel nu sînt nicăieri.
„El reprezintă pentru mine noua generaţie, în care vrem să investim ceea ce nu am reuşit să investim în copiii noştri. Generaţia lui să poată realiza ceea ce nu am putut realiza noi”, a menţionat preşedintele raionului. Se mîndreşte cu nepoţelul şi pentru că are o poziţie de om independent. Nu-i pemite nimănui să-i încalce demnitatea, iar dacă este obijduit ştie să răspundă adecvat. Cel mai mult însă se mîndreşte că numele Harea este cunoscut şi în Danemarca, căci Alexandru poartă atît numele tatălui, cît şi al mamei.

Sursa:  expresul.com

vizualizări: 252

Comentează