Echipa Jurnal TV, AGRESATĂ în primăria lui Shor

Echipa Jurnal TV, AGRESATĂ în primăria lui Shor

Echipa Jurnal TV a fost agresată astăzi în incinta primăriei Orhei. S-a întâmplat în timp ce jurnaliştii postului de televiziune încercau să afle cât costă reparaţia demarată la sediul primăriei conduse de controversatul om de afaceri Ilan Shor şi cine va acoperi cheltuielile, informează jurnal.md

Iniţial, jurnaliştii au intrat fără nicio problemă, cu permisiunea paznicului, în incinta instituţiei. Au mers în anticamera lui Ilan Shor, însă secretara a spus că primarul nu poate să-i primească pentru că este ocupat. În anticamerele primarilor – aceeaşi situaţie. Echipa a mai discutat cu câţiva funcţionari, apoi a încercat să obţină o audienţă la contabila primăriei, însă colegele acesteia au spus că funcţionara a ieşit şi că revine în curând.

La un moment dat, în timp ce aşteptau lângă biroul contabilei, un bărbat s-a apropiat de echipa de filmare şi cu voce ridicată i-a luat la întrebări şi le-a cerut să părăsească instituţia, interesându-se „cu ce drept” jurnaliştii filmează şi discută cu funcţionarii. Acesta a refuzat să se prezinte, declarând doar că este „un cetăţean al Republicii Moldova”.

Bărbatul nu s-a liniştit şi a insistat în continuare ca jurnaliştii să iasă din primărie, ameninţându-i că „vor avea probleme dacă îl arată la televizor”. Nu a stat mult la vorbă şi a trecut la fapte. Individul a îmbrâncit operatorul şi a lovit camera de filmat, după care a chemat paznicul instituţiei şi i-a cerut să dea afară echipa Jurnal TV, iar acesta s-a conformat. Ulterior, acesta a spus că nu-l cunoaşte pe agresorul reporterilor. Întrebat de ce a dat jurnaliştii afară la indicaţia lui, în situaţia în care nici măcar nu ştie cine este, paznicul a spus că „din cauza gălăgiei”.

Jurnaliştii postului de televiziune au anunţat poliţia despre acest caz şi au depus o plângere la Inspectoratul de Poliţie din Orhei.
Foto: jurnal.md

2 Comentarii

  • Nic
    15 iulie 2015 | Permalink |

    Cred ca organele abikitate ar trebui sa ia masuri acum, nu atunci cind se va forma o regiune separatista

  • Năstica
    15 iulie 2015 | Permalink |

    Re-Unire pe Vecie cu România !
    Jos hotarul de la Prut !
    ============================

Comentează