Succesul n-a schimbat-o!

Nicoleta Nucă a venit pentru câteva zile la Chişinău, unde alături de Cătălin Josan a susţinut un spectacol de excepţie la Teatrul „Eugene Ionesco” din capitală. I-a fost de ajuns un an ca să se integreze în showbizul din România, ajungând să fie considerată de greii muzicii româneşti drept una din cele mai bune voci de peste Prut. Deşi a atins culmile succesului, Nicoleta Nucă spune că ştie de unde a pornit şi nu se va lăsa schimbată de faimă, rămânând aceeași fată simplă.

aAcum un an vă spuneam, în exclusivitate, povestea Nicoletei Nucă, o şarmantă basarabeancă mai puţin cunoscută acasă, dar care-i cucerea pe italieni cu melodiile şi talentul său. În timpul acelei discuţii aveam să aflăm că-şi doreşte să se facă auzită şi în spaţiul românesc, de aceea se înscrisese la preselecţiile unui concurs de muzică din România. Ne mărturisea că are emoţii mari, deoarece cât a stat în Italia n-a fost zi să nu se convingă de faptul că nu-i uşor să-ţi faci un loc în lumea muzicii. Era conştientă că acelaşi lucru avea s-o aştepte şi în România, dar, înarmată cu răbdare şi perseverenţă, a luptat din greu pentru a-şi atinge scopul.

O ascensiune neaşteptat de rapidă

Şi iată că în doar un an, Nicoleta Nucă a ajuns să fie catalogată drept una din cele mai bune voci din România, semnând chiar un contract cu cea mai cotată casă de discuri de peste Prut şi având colaborări cu Inna, Antonia şi Carla’s Dreams.
„Viaţa mea s-a schimbat foarte mult după acel concurs. Şi doar în bine. M-am mutat la Bucureşti fiindcă mi-am dat seama că de acolo va începe cariera mea în muzică. Îmi doresc să devin cunoscută şi peste hotarele României. Ascensiunea mea a fost neaşteptat de rapidă, iar asta se datorează muncii asidue depuse şi echipei foarte bune pe care o am în spate şi care m-a susţinut la greu – aici mă refer la casa de discuri cu care am semnat imediat după concurs. Au fost mai multe oferte de colaborare, însă i-am ales pe ei pentru că sunt cei mai corecţi şi pentru că avem interese comune”, ne-a declarat Nicoleta Nucă.

„Ceva în plus decât au ceilalţi”

aSpune că pentru a te integra în showbizul românesc e nevoie de foarte multă muncă, tenacitate, ambiţie, talent, dar şi „ceva în plus decât au ceilalți”, care să te ajute să ai priză la public.
Melodia „Nu sunt” i-a adus popularitatea mult aşteptată. De cum a auzit sigle-ul a ştiut că acesta va deveni hit, însă avea o mică temere: „Nu eram atât de bine cunoscută şi-mi era în grijă că din cauza asta melodia nu va avea succesul pe care-l merită. Însă uite că publicul a apreciat-o, aceasta devenind foarte populară şi solicitată la posturile de radio”.

„Am rămas aceeași fată simplă”

aDe curând, casa de discuri cu care lucrează a venit cu iniţiativa de a lansa o variantă live a piesei, iar Nicoleta Nucă să cânte alături de cele mai apreciate interprete de peste Prut, Inna şi Antonia. Versiunea trio „Nu sunt” s-a bucurat de succes, având peste 11 milioane de vizualizări pe YouTube. Mai mult decât atât, trackul a stat săptămâni la rând în topul celor mai difuzate piese românești.
„Ideea a fost a managerului nostru. Din curiozitate, am vrut să vedem care va fi ecoul. Când ni s-a spus ideea, toate trei am rămas încântate, iar rezultatul a fost foarte bun. Succesul de care am parte acum nu m-a influenţat: am rămas aceeași Nicoleta Nucă pe care ai cunoscut-o acum un an: o fată simplă şi modestă. Da, am ajuns la asemenea culmi încât mi-aş fi putut permite să mă schimb, însă nu vreau! Oricât de sus aş ajunge, nu voi uita cine sunt. Ştiu de unde am pornit şi că totul se obţine muncind foarte mult. Şi mai ştiu că dacă nu vom aprecia ceea ce avem şi pe cei ce ne înconjoară, căderea poate fi foarte rapidă şi dureroasă”, ne povesteşte artista de 21 de ani.

Ţintă a atacurilor presei tabloide

aŞi pentru că nu e doar talentată, ci şi frumoasă, Nicoleta Nucă a devenit ţinta atacurilor presei tabloide din România. Întâi s-a scris că ar avea o relaţie cu Ştefan Bănică jr., iar mai nou – cu Liviu Vârciu.
„La început mă întristam când citeam toate bârfele, însă mai apoi am înțeles că la ei aşa se obişnuieşte. Dar ştii cum se spune: publicitatea negativă are şi ea latura ei pozitivă. Şi cu timpul am învăţat să nu mai atrag atenţie la toate răutăţile care se scriu. Plus că sunt împăcată cu mine însămi, căci eu ştiu care e adevărul, de fapt. Cu Ştefan Bănică jr. am avut o relaţie strict profesională pe durata concursului, acum suntem simpli cunoscuţi şi colegi de breaslă. La fel e şi în cazul lui Liviu Vârciu.
Neștiind adevărul, presa m-a cuplat cu ei. Şi asta după ce ne-am întâlnit întâmplător pe holurile unui spital. Am mers împreună să luăm masa şi m-a ţinut de mână ca să traversez strada – asta a fost, nimic mai mult! Suntem doar amici”, ne spune Nicoleta Nucă.

Urmează o nouă baladă semnată de Carlas’s Dreams

La moment, inima artistei este liberă, dar afirmă că-i este bine şi aşa, căci nu e genul de femeie care-şi doreşte cu disperare să fie la braţul cuiva. „Mă concentrez în primul rând pe carieră. Dacă o fi să întâlnesc persoana potrivită e bine, dacă nu – tot bine e”, precizează zâmbind frumoasa şatenă.
În curând, Nicoleta Nucă va veni cu un nou single – o baladă de dragoste semnată de Carlas’s Dreams. Melodia este în română şi va fi însoţită şi de un videoclip.
„Carla’s Dreams, care este extrem de talentat, mi-a semnat o baladă foarte frumoasă, cu mesaj puternic. La sigur o să vă placă! Sper să aibă același succes ca şi „Nu sunt”. Abia aştept să facem lansarea”, ne-a spus la sfârşitul discuţiei talentata Nicoleta Nucă.


Lena NEGRU
Foto: Arhiva personală a Nicoletei Nucă