Ilan Shor confirmă că Nobil Air îi aparţine; Sechestru pe bunuri de 50 de mil. de lei, cât nicio aripă de avion

Ilan Shor confirmă că Nobil Air îi aparţine; Sechestru pe bunuri de 50 de mil. de lei, cât nicio aripă de avion

După ce a fost audiat de două ori de procurorii anticorupţie în dosarele legate de Banca de Economii şi Banca Socială, milionarul Ilan Shor a ieşit astăzi la rampă. Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie de la BEM a declarat că a preluat funcţia de conducere de la BEM la pachet cu un bagaj enorm de probleme cu rădăcinile în anii 90 şi că activitatea consiliului a fost „întreruptă neaşteptat şi brutal” de hotărârea Curţii Supreme de Justiţie, care a decis anularea majorării capitalului social prin emiterea suplimentară de acţiuni din august 2013, decizie prin care BEM a revenit în proprietatea statului.

Totodată, Ilan Shor a declarat că situaţia de pe piaţa financiară din Moldova este „o urmare directă a acţiunilor de diversiune ale unor politicieni şi formaţiuni politice”.

În altă ordine de idei, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie de la BEM a comentat documentele publicate de liderul PSRM, Igor Dodon, cu privire la cele cinci companii care au obţinut credite în sumă de 13 miliarde de lei de la Banca Socială.

„Mai nou, zilele trecute şi domnul Igor Dodon s-a manifestat, publicând pe blogul său, iar apoi ieşind şi cu o conferinţă, unde a declarat despre nişte documente care ar scoate la iveală încălcări grave făcute la Banca Socială. Chiar eram curios, oare ce putea să găsească? S-a dovedit a fi o compunere a unui aşa-zis „fost angajat al băncii”, o listă de firme care mi-ar fi aparţinut şi nişte sume în dreptul lor, prezentate drept credite oferite de bancă. Aici, confirm în faţa voastră că eu personal, companiile mele Dufremol, Air Classica, Nobil Air, dar şi companiile partenere, cum este Moldclassica International, au contractat credite la Banca Socială. Totodată, declar că toate aceste credite au fost rambursate la termen şi la ziua de astăzi nu am nicio datorie faţă de Banca Socială”, a declarat Shor.

Continuarea materialului pe jurnal.md
Foto: wikipedia.org

Comentează