Răsturnată cu ananas

Răsturnată cu ananas

Ingrediente

5 felii de ananas
7 ouă
13 linguri zahăr
7 linguri făină
1 esenţă de vanilie
1 praf de sare
50 g unt
6 cireşe confiate pentru decor

Preparare

Pui la caramelizat trei linguri de zahăr într-o formă rotundă. După ce sa caramelizat, îl dai la răcit. Ungi forma cu unt, aşezi feliile de ananas, presari trei linguri de zahăr peste ele şi dai la cuptor pentru 15 minute.
Între timp, baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, pui şapte linguri de zahăr şi baţi până se topeşte. Adaugi gălbenuşurile pe rând, esenţa de vanilie şi făina, amestecând uşor, de jos în sus. Scoţi forma din cuptor, torni aluatul şi mai dai la cuptor pentru 20-25 de minute, până se rumeneşte frumos. Răstorni prăjitura pe un platou şi o ornezi cu cireşe confiate.
Sursa: click.ro

Comentează