„Maestrul Botgros m-a făcut să mă simt regină”

„Maestrul Botgros m-a făcut să mă simt regină”

La 20 de ani de activitate scenică, Lenuţa Gheorghiţă şi-a îndeplinit cel mai mare vis: o colaborare cu maestrul Nicolae Botgros şi ai săi „Lăutari”. Zilele acestea, interpreta de muzică populară a fost în studiou, unde a imprimat şase melodii cu faimoasa orchestră. Faptul că a lucrat cot la cot cu Nicolae Botgros, Lenuţa Gheorghiță îl califică drept cea mai frumoasă experienţă din cariera sa de interpretă.

Nu e interpret în spaţiul românesc care să nu-şi fi dorit să lucreze cu Nicolae Botgros! Este şi cazul Lenuţei Gheorghiţă, care de 20 de ani visa la momentul în care va intra în studioul de înregistrări alături de orchestra „Lăutarii”. Cu doi ani în urmă, interpreta de muzică populară şi faimosul dirijor au bătut palma în vederea unei colaborări, însă la scurt timp aceasta a aflat că va deveni mămică.
„Şi cum au apărut alte priorităţi, această colaborare s-a cam amânat. Însă, cu ajutorul lui Dumnezeu, mi-am îndeplinit visul. Cu mâna pe inimă spun că această experienţă a fost cea mai frumoasă din toate câte le-am avut în cele două decenii de când sunt pe scenă. Oricât de mult ar costa o melodie înregistrată cu „Lăutarii” maestrului Botgros, să ştiţi că merită! Piesele pe care le-am făcut acum sunt semnate de cumătrul Corneliu Botgros. Cât despre texte, unul dintre acestea îi aparţine Doinei Arsene, iar celelalte cinci sunt scrise de mine”, ne povesteşte cântăreaţa.

Nicolae Botgros, un dirijor indulgent

5Despre experienţa pe care a trăit-o alături de Nicolae Botgros, Lenuţa Gheorghiţă are doar cuvinte de laudă. Recunoaşte că a avut emoţii, deoarece i se părea că maestrul este un dur.
„Până acum am scos două CD-uri de muzică populară şi am colaborat cu toate orchestrele de la noi, însă am avut mari emoţii în ziua în care maestrul Botgros mi-a spus că a doua zi merg să înregistrez. Mai sunt şi dirijori care-și permit să strige la interpret ori să-l pună în situaţii mai delicate în timpul imprimării. Însă eu, în studiou, m-am simţit ca o regină alături de Nicolae Botgros. Se comportă şi vorbeşte atât de frumos, încât ai senzaţia că eşti cel mai bun artist. Da, pare sever, însă în realitate este un om minunat, blând, alături de care e o plăcere de nedescris să lucrezi”, ne-a declarat Lenuţa Gheorghiţă, precizând că dacă ar avea posibilitatea, ar înregistra toate melodiile cu orchestra „Lăutarii”.

Le-a dedicat copiilor ei o melodie

2Despre melodiile pe care le-a înregistrat vreme de trei ore spune că sunt cele pe care şi le-a dorit dintotdeauna.
Iniţial, interpreta va lansa doar două piese, „Omenia” şi „Cum e să fii părinte”, cea din urmă fiind o dedicaţie pentru copiii săi, Magdalena şi David.
Colaborarea cu „Lăutarii” nu se opreşte aici. Lenuţa Gheorghiţă urmează să mai imprime încă patru melodii, iar la unele din ele va filma şi videoclipuri. Următorul scop al interpretei este ca această conlucrare cu Nicolae Botgros să culmineze cu un album, lansarea căruia să o facă atât în R. Moldova, cât şi în România.

A slăbit 12 kilograme

4Lenuţa Gheorghiţă s-a înscris într-un proiect care o ajută să dea jos kilograme acumulate în timpul sarcinilor. Până acum, aceasta a slăbit 12 kilograme.
„În două luni am scăpat de ele, însă vreau să mai dau jos 18 kilograme. Sper ca până-n toamnă să-mi reuşească”, ne spune zâmbind interpreta de muzică populară.
De când a devenit mămică, Lenuţa Gheorghiţă s-a schimbat radical. Dacă înainte se indigna atunci când afla că e vorbită pe la spate, astăzi aceasta le răspunde răuvoitorilor cu un zâmbet.
„Încerc să le găsesc o scuză: poate nu le merge în carieră ori în viaţa personală. Eu însă mă bucur de familia frumoasă pe care o am. Am tot ce-şi poate dori o femeie: un soţ care mă iubeşte, o fată şi un băiat, casă şi masă, dar şi o carieră frumoasă. Mi-aş dori, totuşi, ceva: un Audi A8 nou-nouţ”, povesteşte cântăreaţa.

Cum scapă de depresie

Faptul că are tot ce-şi doreşte nu înseamnă că Lenuţa Gheorghiţă nu are momente de plâns nemotivat ori de depresie. Remediul este unul foarte simplu: „Caut un film care să mă facă să plâng, iar când mă satur de bocit, îmi trece şi greul de pe suflet. Mai există un remediu: pun mâna pe cârpă şi fac curăţenie în toată casa. Rezultatul e de fiecare dată acelaşi: când ajung cu menajul la etajul doi, nu mă mai gândesc la nimic în afară de somn!”.
Lena Negru