Viceministrul de Externe, Valeriu Chiveri, şi-a dat demisia

Viceministrul de Externe, Valeriu Chiveri, şi-a dat demisia

Viceministrul de Externe, Valeriu Chiveri, şi-a dat demisia. Informaţia a fost confirmată, pentru Jurnal.md, de Şefa Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ana Taban.

Chiveri a anunţat pe contul său de Facebook că a decis să se alăture proiectului politic iniţiat de fostul premier Iurie Leancă.

„Nu cred în capacitatea unui guvern minoritar de a promova reforme, nu cred în capacitatea unui astfel de guvern de a implementa agenda de asociere cu UE. În ultima perioadă, până la momentul învestirii noului guvern, de rând cu mulţi cetăţeni, am trăit între clipe de deznădejde si speranţă, am sperat până în ultimul moment că partidele de orientare democratică vor asigura o guvernare majoritară proeuropeană, extrem de importantă pentru Republica Moldova in acest moment. Din păcate nu a fost să fie, Moldova fiind aruncată în braţele unei coaliţii nefireşti care nu are capacitatea să realizeze reformele necesare”, a declarat Valeriu Chiveri, citat de jurnal.md

Se întâmplă după ce săptămâna trecută şi şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco, a demisionat.

Acesta a declarat că nu doreşte să activeze într-o guvernare dependentă de votul comuniştilor şi că se va alătura proiectului politic iniţiat de ex-premierul Iurie Leancă.

Valeriu Chiveri a îndeplinit funcţia de viceministru de Externe din iunie 2013. Anterior el  a fost Ambasador al Republicii Moldova în Austria şi Slovacia, dar şi şef al Delegaţiei Permanente a Republicii Moldova pe lângă OSCE.
Foto: moldpres.md

Comentează