Silvia Grigore: „Care război? Mai bine ne predăm!”

Silvia Grigore: „Care război? Mai bine ne predăm!”

„Sunteţi gata să vă apăraţi ţara?”, aceasta a fost întrebarea-cheie a unei emisiuni de dezbatere de la Publika TV. Printre invitați s-a numărat şi Silvia Grigore, care consideră că, dacă în R. Moldova vin ruşii, la fel cum au făcut-o în Ucraina, cel mai bine ar fi să ne predăm decât să luptăm.

„Eu mă închin în faţa celor care şi-au pierdut viaţa, au fost răniţi şi care au trecut pe lângă acest război. Dar, oameni buni, astăzi nu cred că este cazul să vorbim despre război. Ţărişoara noastră este atât de mică, că dacă vine vreo forţă armată peste ea, armata noastră nu va face faţă. Chiar să fim noi cât de eroi n-am fi. Nu vreau să le cânt despre patriotism copiilor de prin jur şi să le spun: daţi-vă viaţa peste această ţară. Şi asta pentru că ei o să se jertfească în zadar. Nu vreau să plângă mamele noastre că le-au murit copiii. Mai bine să ne predăm, dacă vine cineva! Dar eu sunt încrezută că nu o să vină nimeni să ne acapareze. Trebuie să avem minte, înţelepciune, ca să hotărâm toate probleme la nivel politic pe cale paşnică”, a declarat interpreta.

Precizăm că şaisprezece persoane, dintre care nouă soldați și șapte civili, au fost ucise în luptele din estul Ucrainei în ultimele 24 de ore, au anunțat luni autoritățile ucrainene, relatează AFP.

ONU estimează numărul persoanelor ucise în cele aproape zece luni de conflict în estul Ucrainei la peste 5.000, cifră menționată în toate discuțiile și discursurile oficiale.

La Conferința internațională privind securitatea de la München, desfășurată recent, președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că numărul victimelor în regiunea Donbas ar fi de 1.200 de militari și 5.400 de civili.

Comentează