Șocant! O bebelușă de 3 săptămâni, gravidă cu gemeni

Șocant! O bebelușă de 3 săptămâni, gravidă cu gemeni

Cazul unei fetițe de doar trei săptămâni, însărcinată cu gemeni, a uluit lumea medicală din Hong Kong.

Atunci când a venit pe lume, în 2010, nimeni n-a bănuit ce se ascundea în corpul unei fetițe din Hong Kong. În uterul ei, se aflau doi fetuși, de opt și de zece săptămâni, care aveau picioare, brațe, coloană vertebrală, cutie toracică și intestine. Unul dintre ei cântărea 14,2 grame, iar celălalt 9,3 grame și amândoi aveau cordon ombilical.

Cazul incredibil a fost relatat pe larg într-o publicație medicală locală. El se numește „fetus in fetu” și are loc odată la 500.000 de nașteri. În total, au fost raportate doar 200 de astfel de situații medicale rare.

Medicii de la spitalul Regina Elisabeta au decis extirparea celor doi fetuși, care se dezvoltau în uterul fetiței de numai trei săptămâni. Intervenția chirurgicală a decurs foarte bine, iar micuța a fost externată opt zile mai târziu.

bebelusa gravida gemeni fetus

Cei doi fetuși aveau 8, respectiv 10 săptămâni
Foto: mirror.co.uk

„Este aproape imposibil să detectezi așa ceva în timpul sarcinii, căci embrionii din bebeluș sunt mult prea mici”, a declarat doctorul Yu Kai-man, specialist în obstetrică și ginecologie.

„Din moment ce este imposibil ca bebelușa să procreeze de una singură, fertilizarea fetușilor a fost făcută de părinții ei, însă aceștia au ajuns într-un loc greșit”, a mai spus medicul.

Cauza care a dus la această situație anormală este încă necunoscută, însă se presupune că ea are legătură cu multiplele avorturi pe care le face o femeie, scrie Mirror.co.uk.

Sursa: click.ro