DECLARAȚIE DURĂ a co-fondatorului CHARLIE HEBDO! Cine este VINOVAT pentru TRAGEDIA din 7 ianuarie?

DECLARAȚIE DURĂ a co-fondatorului CHARLIE HEBDO! Cine este VINOVAT pentru TRAGEDIA din 7 ianuarie?

Henri Roussel (80 de ani), unul dintre fondatorii săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, îl acuză pe redactorul șef al publicației, Stéphane Charbonnier, alias Charb, că este vinovat de masacrul de 7 ianuarie, când 8 dintre caricaturiști, inclusiv Charb, au fost uciși într-un atac terorist revendicat ulterior de Al Qaida Yemen, scrie libertatea.ro

Roussel spune că, prin încăpățânarea lui de a publica numeroase caricaturi cu Profetul Mohamed, Charb i-a provocat pe extremiștii musulmani care, în cele din urmă, s-au răzbunat cumplit.

”Ce a determinat la el această nevoie de a târî echipa în acest joc”, se întreabă co-fondatorul Charlie Hebdo, într-o declarație acordată The Telegraph.

Declicul întregii tragedii a fost coperta numărului revistei în care era prezentat un portret al Profetului Mohamed, alături de textul ”100 de bice aceluia care nu va muri de râs”, scris chiar sub bannerul ”Charia Hebdo”, care făcea aluzie la legea ”Șaria” – denumirea unei legi islamice considerate Legea Divină.

Imediat după apariția respectivului număr ar revistei, sediul redacției Charlie Hebdo a fost incendiat. Ceea ce s-a întâmplat pe 7 ianuarie a fost însă momentul culminant al răzbunării celor deranjați de caricaturi.

Păstrând însă cu încăpățânare tradiția, conducerea actuală a Charlie Hebdo a decis ca numărul din această săptămână al revistei să îl aibă tot pe Mohamed pe copertă. Tirajul, crescut de la 60.000 de exemplare la 3 milioane, a fost epuizat în numai câteva ore de la apariția revistei la chioșcuri.

Comentează