Cazul Butmalai: Factorii care exclud posibilitatea unei sinucideri // EXPERŢI

Cazul Butmalai: Factorii care exclud posibilitatea unei sinucideri // EXPERŢI

Ipoteza poliţiei precum că fostul deputat Ion Butmalai s-ar fi sinucis ridică multe semne de întrebare în rândul experţilor. Aceştia vorbesc despre o serie de factori care pun la îndoială faptul că politicianul, cunoscut drept un aprig luptător împotriva sistemului oligarhic de la guvernare, şi-a luat viaţa.  

„Sunt o sumedenie de factori care mă fac să cred că nu este vorba de o sinucidere. Nu este atât de simplu să te împuşti în piept, în cutia toracică. În activitatea mea, nu am avut niciun caz când cineva să se împuşte în piept. Au fost cazuri când s-a împuşcat accidental sau intenţionat cu o armă de vânătoare. Este cea mai simplă versiune, iar dacă lumea se lasă copleşită de această versiune, este simplu pentru toţi”, a declarat colonelul în rezervă, Chiril Moţpan.

„Mi-a părut straniu faptul că Inspectoratul General de Poliţie a declarat din start că a avut loc o sinucidere. Am fost anchetator penal. De fiecare dată se înaintează trei versiuni, sinucidere, accident sau omor, care trebuie examinate. Sunt şi cazuri atipice de sinucidere, dar când  omul se împuşcă direct pe piele rămâne un semn specific. Dacă e de la distanţă, acest semn lipseşte. Multe depind de calitatea examinării medico-legale, depinde cât de obiectiv va fi medicul legist”, a menţionat şi fostul procuror Stanislav Pavlovschi.

Mai multe detalii pe jurnal.md

Comentează