Un troleibuz retro, scos la linie pe străzile Chișinăului

Un troleibuz retro, scos la linie pe străzile Chișinăului

Pe 12 octombrie, Regia Transport Electric împlinește 65 de ani de când a dat în exploatare primul troleibuz. Cu acest prilej, în capitală va fi scos la linie un troleibuz retro.

„Noi am restabilit troleibuzul retro și dacă este posibilitate poate să circule ca exponat pe străzile capitalei”, a menționat astăzi la ședința operativă a serviciilor municipale șeful Regiei, Gheorghe Morgoci, citat de jurnal.md

În context, viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu, a venit cu propunerea ca un astfel de troleibuz să circule permanent în capitală pe o rută specială, cel puțin în scop turistic.

„În Cernăuți, un troleibuz exact de acest tip circulă pe linie în mod obișnuit și spre marea noastră uimire este supraîncărcat. Adevărat, mai mult de jumătate sunt turiști. Cred că și la noi ar putea fi făcut acest lucru. Cel puțin pe un traseu special, pe bulevardul Ștefan cel Mare de la Universitatea Ion Creangă până la Atrium”, a specificat Nistor Grozavu.

Deocamdată propunerea viceprimarului a rămas doar la nivel de idee. Discuții pe marginea acesteia urmează a fi purtate în viitorul apropiat.

Troleibuzul este unul din cele șase modele vechi aflate în garajul Regiei. Acesta a circulat în Chișinău între anii 1949-1970 și are o capacitate de 33 locuri pe scaune.
foto: adevarul.md

Vizualizări: 256

Comentează