Fanii nu vor mai putea intra pe Maracana cu instrumente şi steaguri

Fanii nu vor mai putea intra pe Maracana cu instrumente şi steaguri

Administraţia legendarului stadion Maracana, din Rio de Janeiro, plănuieşte să interzică o parte din arsenalul vulcanicilor suporteri brazilieni, care nu vor mai putea cânta la instrumente muzicale, flutura steaguri sau urmări la bustul gol meciurile, relatează agenţia Reuters.

Decizia ar putea stârni proteste ample în rândul suporterilor, îngrijoraţi de procesul de primenire a tribunelor cu oameni din clasa mijlocie în detrimentul clasei sărace, care a urmat modernizării arenelor pentru Cupa Mondială din 2014.

FIFA interzice deja steagurile, din cauza suporturilor, şi instrumentele muzicale la meciurile din turneele finale ale Mondialului.

Arena Maracana, modernizată, va fi împărţită de 4 cluburi de top din Rio de Janeiro, Flamengo, Fluminense, Vasco da Gama şi Botafogo, deşi doar Fluminense a semnat deja un acord.

Atmosfera de pe Maracana, la meciurile din Cupa Confederaţiilor, a fost lăudată, în pofida absenţei steagurilor şi instrumentelor muzicale. Vechea arenă pare însă că şi-a pierdut din magia de altă dată, când meciurile erau dominate de ritmul tobelor, petarde, role de hârtie aruncate în teren şi de gigantice steaguri. AGERPRES
Foto: AGERPRES

Vizualizări: 198

Comentează