Incompatibilitatea sexuală: Cum o recunoşti şi cum o tratezi?

Incompatibilitatea sexuală: Cum o recunoşti şi cum o tratezi?

Incompatibilitatea sexuală o problemă a cuplurilor moderne. Pe lângă lipsa timpului sau stresul, incompatibilitatea sexuală poate fi o cauza a divorţurilor din ce în ce mai dese în ultima vreme.

Uneori, întâlnim acele persoane care ne împlinesc din punct de vedere spiritual, emoţional şi intelectual. Genul de relaţie în care ne simţim în largul nostru, chiar şi în zilele în care nu suntem în cea mai bună formă din viaţa noastră. Nu ne imaginăm că, într-o aşa comuniune spirituală, poate exista ceva rău. Totul e roz, până la proba aşternuturilor. De multe ori, compatibilitatea spirituală nu se aplică şi în viaţa sexuală, scrie unica.ro.

Când patul nu ne mai atrage

Sexul e important pentru un cuplu, mai ales în perioada în care el se consolidează. Incompatibilitatea în pat este o problemă care poate duce la despărţire. Oricât am vrea să ne minţim şi să credem în ideea că dragostea ţine loc de orice, frustrarea de a nu fi satisfăcută sexual de către partener nu e tocmai uşor de ignorat.

Se spune că, la un moment dat în viaţa de cuplu, pasiunea scade. De aici, până la actvitate sexuala redusă nu e mult. Unii spun că e normal.

Dar nu e normal atunci când un cuplu e în perioada de început a relaţiei. Incompatibilitatea sexuală se poate traduce în multe feluri. În preferinţe diferite, în fetişuri diferite, în formare diferită şi, uneori, în libidou diferit.

Specialiştii spun însă că incompatibilitatea sexuală nu e un impediment peste care un cuplu nu poate trece.

Şi sexul presupune muncă de echipă

În primul rând, e nevoie ca cei doi parteneri să îşi mărturisească deschis preferinţele. Chiar dacă nu e uşor să îi spui partenerului că nu îţi place un lucru pe care îl face în pat, sau că, din contra, e ceva care îţi place în mod deosebit, e bine să treceţi peste timiditate. Altfel, nici măcar nu vă daţi o şansă de a vă înţelege în pat. Până la urmă, la fel ca orice aspect al relaţiei, sexul necesită educarea reciprocă şi adaptare. Lucrurile nu merg întotdeauna perfect de la prima încercare.

Totodată, aşa cum precizează Dr. William M. Chavis, directorul Centrului pentru Sănătate Sexuală din Detroit, uneori suntem responsabili de satisfacerea noastră în pat. Nu poţi să îţi învinuieşti partenerul pentru incapacitatea ta de a te relaxa. O analiză a propriei sexualităţi poate dovedi că nu e nimic în neregulă în prestaţia partenerului.

Foto: hepta.ro

Vizualizări: 387

Comentează