Ban Ki-moon condamnă atentatul de joi de la Damasc, soldat cu peste 60 de victime

Ban Ki-moon condamnă atentatul de joi de la Damasc, soldat cu peste 60 de victime

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, condamnă atentatul şi tirurile cu obuze, care au provocat aproape 60 de victime, joi, la Damasc, a anunţat purtătorul său de cuvânt Martin Nesirky, citat de AFP.

Ban Ki-moon şi-a reafirmat “convingerea fermă că o soluţie politică este singura rezolvare” la criza siriană, lansând un nou apel la “încetarea violenţelor şi la respectarea legislaţiei umanitare internaţionale”.

În legătură cu atentatul de la Damasc, cele 15 state membre ale Consiliului de Securitate al ONU (5 permanente, 10 nepermanente) nu au reuşit să-şi armonizeze poziţiile privind conţinutul unei declaraţii comune asupra responsabilităţilor regimului şi ale opoziţiei siriene în violenţele din Siria, conform unei surse diplomatice la New York.

Cele cinci state membre permanente ale ONU, cu drept de veto, au opinii diferite în legătură cu situaţia în Siria. Franţa, Marea Britanie şi SUA susţin intensificarea presiunilor asupra autorităţilor de la Damasc, în timp ce Rusia şi China dau dovadă de reţinere.

Aproape 60 de persoane, în majoritate civili, au fost ucişi joi, la Damasc, într-un atentat cu un autovehicul capcană, cel mai grav produs în capitala siriană de la declanşarea insurecţiei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, în urmă cu aproape doi ani. Părţile s-au acuzat reciproc de comiterea operaţiunii teroriste.AGERPRES
Foto:AGERPRES

Vizualizări: 115

Comentează