În jur de 70 de români din regiunea pariziană au protestat împotriva gravelor atacuri asupra Justiției

În jur de 70 de români din regiunea pariziană au protestat împotriva gravelor atacuri asupra Justiției

În jur de 70 de români din regiunea pariziană au protestat duminică, 8 iulie 2012, împotriva gravelor atacuri asupra Justiției și instituțiilor Statului de Drept, întreprinse în ultima perioadă de către guvernul condus de Victor Ponta.

Protestul Demnității a avut loc pe Parvizul Drepturilor Omului (Trocadero) din Paris. Participanții la acțiunea de protest au purtat steaguri tricolore, precum și o serie de inscripții prin care cereau restabilirea independenței principalelor instituții de drept ale statului român. Au fost scandate lozinci în limba franceză : « Démocratie pour la Roumanie ! », “Justice indépendante !”, și în limba română: “România, pentru România”, “CCR, ICR nu sunt ale USL !”, “Noi muncim, nu dormim”, “Noi muncim, nu chiulim”, „Vrem o țară ca afară” „Justiția, ia mîinile de pe ea” etc. Deși prin sloganele afișate unii manifestanți s-au pronunțat vehement împotriva prim-ministrului Victor Ponta (ex : “Premierul Copy-Paste merită un DELETE”, “Ponta și guvernul lui – fiii comunismului !”), majoritatea a afișat mesaje menite să trezească spiritul civic în români și mesaje care au avut ca scop responsabilizarea Guvernului: „Vrem un Guvern care să ne facă mîndri, nu de rușine”, „Revoluția continuă” etc. Mitingul a avut un caracter non-politic, fiind expresia unei revolte împotriva abuzurilor din ultima perioadă din România.

La sfîrșitul manifestației, a fost intonat Imnul Golanilor, după care a urmat și Imnul național al României. A fost ținut un moment de reculegere în memoria victimelor totalitarismului și a tuturor românilor care au avut de suferit în lupta pentru libertate. Persoanele prezente au decis să continuie protestul duminică, 15 iulie 2012, la aceeași locație din Paris. Acțiunea a fost autorizată de poliția franceză.
sursa: moldinit.com
foto: moldinit.com

Vizualizări: 379

Comentează