CE FACE BĂSESCU AZI. Unde s-a dus dimineaţă şi cu ce a ajuns acolo

CE FACE BĂSESCU AZI. Unde s-a dus dimineaţă şi cu ce a ajuns acolo

Toată România e cu ochii pe Traian Băsescu. Ce face? Care îi e următoarea mutare? Unde se duce? – întrebări ale căror răspunsuri sunt şi mai căutate de când a fost suspendat de Parlament.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu s-a dus, dimineaţă, la Palatul Cotroceni – aşa cum a făcut şi sâmbătă şi duminică, informează libertatea.ro

Băsescu a ajuns la reşedinţa prezidenţială la volanul autoturismului său Logan şi a fost însoţit de o maşină SPP.

Vineri seara, Traian Băsescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte de către Parlament, cu 256 de voturi “pentru”. Băsescua atacat decizia la Curtea Consituţională şi a menţionat că face acest lucru pentru a epuiza şi ultima cale de atac.

Curtea Constituţională se întruneşte la ora 14.00, pentru a constata existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de preşedinte al României. Curtea va comunica apoi concluziile sale Parlamentului şi Guvernului .

După suspendarea preşedintelui, Interimatul funcţiei este preluat de către preşedintele Senatului, Crin Antonescu; şi acest fapt trebuie constatat de către CC.

După suspendare, decizia finală privind soarta unui preşedinte se ia la vot, prin referendum. Referendumul privind revocarea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte va fi organizat pe 29 iulie.
foto:libertatea.ro

Vizualizări: 520

Comentează