Maria Iliuţ: „Cel mai mare onorariu primit a fost de 5.000 de lei”

Maria Iliuţ: „Cel mai mare onorariu primit a fost de 5.000 de lei”

În ultima perioadă, tot mai mulţi compozitori şi artişti din R.Moldova se întreabă de ce nu le sunt respectate drepturile de autor şi de ce nu sunt răsplătiţi după merite. Nemulţumită de activitatea Asociației Obștești „Drepturi de Autor şi Conexe” din Republica Moldova (AsDAC), Maria Iliuţ a decis să renunţe la serviciile acesteia deoarece, spune ea, „nu a ştiut niciodată în baza căror principii i se dădeau bani pentru drepturile de autor şi nici de câte ori au fost difuzate piesele sale la radio şi tv”.

Maria Iliuţ consideră că este important ca artiştii care muncesc să fie apreciaţi la justa lor valoare. „Nu vreau să mă îmbogățesc, dar vreau să primesc cât mi se cuvine pentru a putea înregistra piese noi. Am melodii adunate din numeroase expediții, dar nu dispun de bani ca să le înregistrez. Cu regret, cel mai mare onorariu primit de la AsDAC a fost de 5 mii de lei, bani pe care i-am primit acum câteva luni”, a declarat interpreta de muzică populară pentru orda.md.
Precizăm că şi formația „Akord” a renunţat la colaborarea cu AsDAC-ul, spunând că „niciodată nu au ştiut de unde vin banii şi cât li se cuvine cu adevărat”.
L.N.
foto:apropomagazin.md

Vizualizări: 1024

2 Comentarii

  • Nume
    11 iulie 2012 | Permalink |

    De precizat stimati jurnalisti ca nu doar formatia Akord si Maria Iliut a renuntat la colaborarea cu AsDAC ci si alti inca vre-o 100 de artisti

  • artisti din asdac
    11 iulie 2012 | Permalink |

    alti vreo 250 de artisti mai corect!

Comentează