Șase moldoveni, prinși după ce 7 ani au jefuit magazine în Franța

Șase moldoveni, prinși după ce 7 ani au jefuit magazine în Franța

Șase moldoveni au reușit să pună pe jar jandarmeria franceză, care s-a chinuit un an de zile să-i prindă. Moldovenii făceau găuri în tavanele magazinelor, coborau în buticuri cu ajutorul funiilor furau telefoane mobile şi dispăreau, informează jurnal.md

Cinci suspecţi au fost capturaţi în Franţa în urma unei colaborări între oamenii legii din ambele ţări, iar al șaselea membru al grupării a reuşit să fugă, dar a fost prins în Republica Moldova. Acesta a fost audiat astăzi de procurori.

Toţi şase sunt originari din Ialoveni. Ei ar fi început să fure din magazine încă acum şapte ani. Alegeau numai centre comerciale, care nu aveau sisteme de alarmă. Inspiraţi din filmele cu aventuri şi echipaţi cum se cuvine, moldovenii cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, furau dintr-o lovitură câte 500-600 de telefoane mobile.

Poliţiştii din Franţa au început să-i caute pe hoţi încă în luna septembrie 2011, când au aflat că au de a face cu o grupare de moldoveni. Tot atunci ei au apelat la ajutorul forţelor de ordine din ţara noastră. În pofida colaborării dintre oamenii legii din cele două state, hoţii au reuşit să mai spargă 14 centre comerciale.

Cei cinci suspecţi capturaţi în Franţa vor fi judecaţi după legile franceze, deoarece în prezent nu există un acord privind extrădarea între Guvernele de la Paris şi Chişinău.

Cel de-al şaselea membru al grupării, cel mai probabil, va face puşcărie în Republica Moldova.
foto: ziarelive.ro

Vizualizări: 648

Comentează