..

Atentat sinucigaş în Kabul la scurt timp după plecarea lui Barack Obama din Afganistan

Atentat sinucigaş în Kabul la scurt timp după plecarea lui Barack Obama din Afganistan

Un atentat sinucigaş cu maşină-capcană a avut loc miercuri, în centrul oraşului Kabul, la scurt timp după plecarea preşedintelui american, Barack Obama, aflat într-o vizită surpriză în capitala afgană, potrivit şefului poliţiei locale, citat de mediafax.ro.

Atacul a avut loc pe strada Jalalabad unde se află mai multe baze militare străine, a precizat Mohammad Ayub Salangi.

Ambasada americană a pornit sirenele de alertă şi a făcut apel către personal “să se adăpostească şi să se îndepărteze de ferestre”.

În timpul acestei vizite care a durat aproximativ şase ore în timpul nopţii de marţi spre miercuri, după un an de la eliminarea lui Osama ben Laden în Pakistan, Obama le-a promis americanilor “o nouă zi” după mai mult de un deceniu de război în Afganistan.

El a mai semnat şi un acord de parteneriat strategic împreună cu omologul său afgan, Hamid Karzai, încadrând condiţiile unei prezenţe a soldaţilor americani în această ţară până în 2024.

Ultima incursiune a insurgenţilor talibani la Kabul a avut loc pe 15 aprilie, atunci când au lansat şase atacuri coordonate în întreaga ţară, vizând Parlamentul, un vicepreşedinte, forţa NATO în Afganistan (ISAF) şi ambasade occidentale.

Aceste atacuri, cele mai masive din cei peste zece ani de conflict, s-au soldat cu moartea a 47 de persoane, dintre care 36 de insurgenţi.

Talibanii, îndepărtaţi de la putere la sfârşitul lui 2001 de către forţele internaţionale conduse de Statele Unite, şi-au intensificat insurecţia în ultimii trei ani, desfăşurându-şi acţiunile de gherilă pe aproape tot teritoriul acestei ţări.

Vizualizări: 74

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios