..

Factori care pot să-ţi taie pofta de amor. Blocajul sexual poate avea atât cauze psihologice, cât şi fizice

Factori care pot să-ţi taie pofta de amor. Blocajul sexual poate avea atât cauze psihologice, cât şi fizice

De ceva vreme nu mai ai deloc chef sa faci amor si nu ai o explicatie pentru lipsa de apetit sexual? Motivele care te tin departe de dormitor pot fi atat de ordin psihologic, cat si fizic. Dincolo de stres sau, poate mai rau, depresie, care-si spun cuvantul, poate fi vorba si despre o problema fizica. Pentru a face dragoste este nevoie mai ales de un trup in perfecta stare de functionare. In cazul in care corpul e bolnav, nu mai reactioneaza ca atunci cand totul este in regula, notează cancan.ro

Medicamentele

Anumite medicamente sunt cu adevarat toxice pentru sex. Pastilele impotriva colesterolului, ulcerului, hipertensiunii, antidepresivele pot reduce apetitul sexual. Acest lucru nu inseamna ca, in cazul unui blocaj sexual, trebuie sa intrerupeti tratamentul, ci doar sa-l intrebati pe medicul care vi l-a prescris daca pilulele au un efect negativ asupra sexualitatii. Astfel, cel putin nu va veti mai face probleme daca nu aveti chef o perioada mai indelungata sa faceti amor cu partenerul vostru.

Depresia

O stare depresiva este total anti-sexuala, deoarece e vorba despre o boala care va goleste de toata energia. Sexualitatea, care nu pare vitala in raport cu depresia, este lasata deoparte in perioada necesara vindecarii. Acest lucru poate parea ingrijorator, dar este perfect normal. In cazul unei depresii, reaparitia dorintei sexuale este semnul vindecarii de aceasta boala. Corpul accepta sa participe din nou la aceasta functie de lux: aceea de a face dragoste.

Slabirea muschilor

Multe femei au dificultati in a atinge orgasmul. Fie acesta se declanseaza foarte greu, fie deloc. Chiar daca aici poate fi vorba si despre o problema pe fond psihic, se constata adesea si o slabire a muschilor perineului. De aceea, inainte de a vorbi despre un blocaj psihic, un sexolog va va prescrie exercitii musculare. Perineul poate fi lucrat la fel cum se intampla dupa nastere. Exercitiile sunt aceleasi, dar de aceasta data scopul este doar acela de a atinge placerea.

Cicatricele

Dupa o interventie chirurgicala in zona sexuala este nevoie uneori de un anumit timp pentru a se cicatriza. Exemplul cel mai des intalnit este epiziotomia. In timpul unei nasteri, medicul largeste deschizatura vaginului pentru ca bebelusul sa poata iesi mai usor. Desigur, zona respectiva va fi cusuta apoi, dar e necesar sa se cicatrizeze bine. Daca in cazul unor femei, mai norocoase, cicatrizarea se face foarte repede, altele raman cu o sensibilitate la nivelul pielii mai fragile timp de luni de zile. Pielea este iritata, senzatia este aceea de arsura, ba chiar pot exista dureri. Rabdarea este cea mai buna solutie in acest caz: atat din partea femeii, dar si a partenerului sau.

Pilulele anticonceptionale

La unele femei, pilula are un efect pozitiv din punct de vedere sexual. Le linisteste, inlaturand teama ca pot ramane insarcinate. Brusc, ele se pot bucura din plin de placerea actului sexual. Pentru altele, pilula are tendinta de a le bloca libidoul, pentru ca nu te poti juca cu hormonii. Daca observati o schimbare de acest gen la scurt timp dupa ce ati inceput sa luati pilule, nu ezitati sa vorbiti cu medicul. Exista o multime de anticonceptionale ale caror echilibre hormonale sunt diferite. Trebuie sa le gasiti pe cele care sunt potrivite pentru voi.

Vizualizări: 533

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios