..

Moartea jurnalistului francez în Siria: o eroare din partea rebelilor, ASL dezminte

Moartea jurnalistului francez în Siria: o eroare din partea rebelilor, ASL dezminte

Moartea ziaristului francez Gilles Jacquier, la 11 ianuarie în Siria, s-ar datora unei grave erori comise de Armata Siriană Liberă (ASL), a informat vineri seară cotidianul Le Figaro, ştire dezminţită imediat de reprezentanţa ASL la Paris, notează AFP.

Este ‘o mare eroare din partea opozanţilor’, a declarat un responsabil al opoziţiei siriene aflat în Franţa, neidentificat, citat de cotidianul amintit. Le Figaro mai reia, tot sub acoperirea anonimatului, afirmaţiile făcute de un responsabil al Ligii Arabe, potrivit căruia se ştie ‘de-acum că a fost o gravă eroare comisă de Armata Siriană Liberă’.

Reprezentanţa ASL la Paris a ‘dezminţit oficial’ informaţiile publicate de Le Figaro şi a reluat acuzaţiile la adresa regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad. ‘Armata regulată a regimului Assad este fără îndoială autorul acestei crime, deoarece este singura armată care deţine obuze’, a dat asigurări reprezentanţa ASL. ‘În ce-i priveşte, singurele arme aflate în posesia soldaţilor ASL pentru protecţia civililor sunt arme de calibru mic, cum ar fi pistoale-mitralieră Kalaşnikov sau aruncătoare de grenade’, a menţionat aceasta.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe, Bernard Valero, a declarat că ‘justiţia franceză a deschis o anchetă’. ‘Dorim să se facă lumină cât mai repede posibil asupra circumstanţelor acestei drame şi să se stabilească responsabilitatea fiecăruia’, a mai afirmat el pentru reprezentanţii mass-media. AGERPRES.

Vizualizări: 147

Comentează