..

Luna ianuarie, cea mai periculoasă pentru cupluri

Luna ianuarie, cea mai periculoasă pentru cupluri

Foarte multe cupluri se destramă în luna ianuarie, iar cercetătorii au găsit o explicație pentru asta. Se pare că vremea rea, lipsa banilor și comunicarea precară cu partenerul de viață sunt principalele cauze, informează libertatea.ro.

Psihologii au găsit explicația faptului că luna ianuarie este una dificilă pentru cupluri. În această perioadă a anului oamenii sunt deprimați, iar asta își spune cuvântul.

“Lipsa somnului ne poate face letargici şi deprimați.Lipsa de mişcare ne dă impresia că suntem închişi şi senzaţia că ne sufocăm. Să stăm acasă, cu căldura pornită, ne face nervoşi, iritabili şi stresaţi. Dacă adăugăm plictiseala, problemele cu banii, prea mulţi timpi morţi petrecuţi alături de partener, avem reţeta perfectă pentru o ceartă şi chiar pentru despărţire” constată Donna Dawson, psiholog de comportament.

Peste jumătate din persoanele care au participat la sondaj recunosc că se întâlnesc mai rar cu prietenii şi o treime dintre acesștia spun că-şi neglijează familia la începutul anului.

Vizualizări: 765

Comentează