Codul Audiovizualului va fi schimbat

Codul Audiovizualului va fi schimbat

Alianţa pentru Integrare Europeană -2 vrea un nou Cod al Audiovizualului. Acest obiectiv a fost inclus şi în programul de guvernare al alianţei, dar se pare că nu va fi realizat foarte curând.

Solicitată de jurnal.md, Corina Fusu, vicepreşedinte al Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, a declarat că proiectul unui nou Cod al Audiovizualului se elaborează de mai demult în colaborare cu societatea civilă şi experţi ai Cosiliului Europei.

Documentul va conţine noi capitole care se referă la digitalizare şi la noi mecanisme de responsabilizare a Consiliului Coordonator al Audiovizualului şi a Consiliului de Observatori al Companiei Teleradio Moldova.

De asemenea, se vor face modificări şi la capitolul publicitate în audiovizual. Deputatul PL consideră că e nevoie şi de o reformă la compania publică de radiodifuziune, instituţia însă nu va fi lichidată.

Totuşi, susţine Fusu, cel mai probabil Parlamentul va ajunge să voteze adoptarea unui nou Cod abia după ce va fi depăşită etapa alegerii şefului statului.

sursa jurnal.md

vizualizări: 176

Comentează