S-a supărat pe Marian Lupu! FOTO

S-a supărat pe Marian Lupu! FOTO

Un cetățean l-a agresat verbal pe președintele interimar

Comemorarea lui Grigore Vieru din Grădina Publică „Ştefan cel Mare”, unde s-au întrunit mai mulţi oficiali de stat, a fost un bun prilej pentru un cetăţean de rând să-l ia la rost pe Marian Lupu.

Diana Burlacu

Președintele interimar Marian Lupu a întârziat cu aproximativ 20 de minute la omagierea marelui poet Grigore Vieru. În timp ce cobora treptele din principalului parc al Chişinăului cu un buchet mare de trandafiri roşii, a fost luat la rost de Nicolae Josanu, unul dintre cei prezenţi în faţa bustului marelui poet: „Noi suntem români basarabeni, nu moldoveni!”. Replica lui Marian Lupu nu a întârziat să apară: „E bine şi aşa”.

Supărat pe unele decizii ale şefului interimar al statului, Nicolae Josanu a explicat,  pentru „apropo”, de ce l-a întâmpinat pe preşedinte cu o asemenea replică. „Acesta este adevărul istoric şi ştiinţific, însă dumnealui merge contra adevărului. Iar a merge împotriva adevărului ştiinţific şi istoric înseamnă un adevăr necurat, necinstit, e neomeneşte şi necreştineşte”, susţine Nicolae Josanu, indignat şi de faptul că în iunie 2010, atunci când liderul PL, Mihai Ghimpu, a propus să fie emis decretul privind declararea zilei de 28 iunie 1940 drept zi a ocupaţiei sovietică, Marian Lupu a fost cel care a respins propunerea, declarând-o drept ilegală şi cerând abrogarea ei.

Domnul Josanu afirmă că „acest decret a fost emis corect, iar Curtea Constituţională a anulat decretul nepăsându-i de adevărul ştiinţific. În ziua de azi, adevărul nu stă în capul mesei, de aceea trebuie reîntronat la nivel de conducere de stat, de preşedinte de ţară, procuror general, la Curtea Constituţională, în parlament, procuratură etc.”, ne-a mai declarat bărbatul. *

Vizualizări: 714

One Comment

  • mihai
    24 ianuarie 2011 | Permalink |

    curajos omu da bine a facut

Comentează