Bărbaţii, mai romantici decât femeile

Bărbaţii, mai romantici decât femeile

Bărbaţii au o latură romantică pe care femeile ori nu o văd, ori nu o apreciază”, afirmă doctorul Ilona Jerabek, care îşi bazează spusele pe un sondaj online la care  au participat 21.000 de femei şi bărbaţi. Puşi să răspundă la întrebări despre relaţii şi iubire, bărbaţii au folosit exprimări mai romantice decât femeile.
Un alt specialist, sociopsihologul Terri Orbuch, care a studiat viaţa cuplurilor căsătorite timp de 24 de ani, a tras concluzia că bărbaţii sunt mai romantici în convingerile lor despre viaţa de cuplu. Spre exemplu, bărbaţii cred mai mult decât femeile că vor trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi alături de persoana iubită.

În cadrul interviurilor avute cu peste 300 de cupluri căsătorite, Orbuch a remarcat că soţii îşi descriau soţiile folosind termeni romantici, în timp ce soţiile îşi descriau soţii cu termeni practici. Amintindu-şi de începuturile relaţiilor bărbaţii au utilizat expresii precum„dragoste la prima vedere” sau „suflet pereche”, expresii care au contrastrat cu poveştile femeilor mult mai raţionale.
De ce sunt bărbaţii mai romantici în relaţia de cuplu
Într-o societate în care bărbaţii trebuie să fie sexul tare, relaţia de cuplu devine un refugiu, iar partenera de cuplu joacă rolul de confident. Cum nu poate discuta deschis despre sentimentele sale cu amicii sau colegii de muncă, orice bărbat îi va rezerva iubitei partea lui sensibilă, şi cum ea îl va copleşi cu afecţiune, el va simţi că s-a creat o legătură specială între ei. Acest sentiment de intimitate nu este atât de puternic în cazul femeilor care relaţionează deschis şi cu alte persoane.

Totuşi, cum se face că femeile se proclamă sexul romantic, în timp ce se presupune că bărbaţii ar mai avea de lucrat la acest capitol? Explicaţia este una clasică: femeile vor cuvinte frumoase, iar bărbaţii fapte practice. Aşa că, decât să oftezi că tu nu ai un iubit romantic, mai bine eşti atentă la lucrurile pe care el le face pentru a-ţi uşura existenţa. Poţi constata că toate acestea cântăresc mai mult decât un „te iubesc” tastat într-un mesaj sau spus seara înainte de culcare.

vizualizări: 412

Comentează