La limita sărăciei, „Bunica” Zdubilor cară cu desaga lemne din pădure!

La limita sărăciei, „Bunica” Zdubilor cară cu desaga lemne din pădure!

Lidia şi Dorel Bejenaru din satul Văleni, r. Cahul aşteaptă cu nerăbdare ziua de 28 noiembrie, când vor merge la vot. Artiştii din sud vor merge la votare împreună cu copiii şi nepoţii. Familia Bejenaru este convinsă că trebuie cu toţii să luptăm pentru un viitor mai bun şi îi îndeamnă pe toţi cetăţenii R. Moldova să meargă la votare. „Ne gândim la nepoţii şi copiii noştri, măcar ei să aibă o viaţă mai uşoară şi fără atâtea greutăţi. Vom merge la prima oră la secţia de votare!”, spun artiştii din Văleni.

A primit prima pensie: 529 lei!

„Bunica” Zdubilor ne-a spus că în această lună a primit pentru prima dată pensia – 529 de lei, iar pentru a face faţă cheltuielilor lunare (n.r.- numai pentru căldură achită cel puţin 700 de lei), mai confecţionează tobe la comandă şi cântă pe la hramurile din satele vecine. Recent, Lidia şi Dorel Bejenaru au meşterit o tobă, iar cel care a comandat-o le-a spus artiştilor că vrea să o cumpere cu un preţ simbolic. „Până acum le-am vândut cu 1000 de lei, lui i-am spus 800, dar tot i se pare scumpă, o vrea gratis. Noi am depus o muncă enormă, iar materialul pe care l-am folosit este şi el scump. De la concerte ne dau un premiu simbolic, cel mult 300 de lei, dar nu avem invitaţii atât de dese. Acum ne pregătim de iarnă, mai merg cu bunelul la pădure şi mai aducem lemne de foc, încercăm să facem economie la gaz. La noi în sat au dat pensionarilor ajutoare, câte 260 de lei, dar pe mine m-au scăpat din vedere şi nu am primit nimic. Bine că nu au greşit la pensia de 529, să pună 530 de lei”, ne-a povestit, zâmbind, „bunica” Zdubilor, precizând că „bunelul” – aşa cum îşi alintă ea soţul – mai are trei ani până la pensie. Cu toate astea, artiştii din Văleni sunt optimişti şi încearcă să înfrunte greutăţile… prin cântec. Atunci când le este greu, îşi aduc aminte o piesă care le aduce voia bună şi care îi face să privească partea bună a lucrurilor. Lidia Bejenaru ne-a mai mărturisit că îşi doreşte să mai încerce o dată experienţa pe care a avut-o în 2005, pe scena de la Eurovision.

L.N.

vizualizări: 464

3 Comentarii

  • kuku
    26 noiembrie 2010 | Permalink |

    Bunicuta asta o devenit vedeta, Zdubii ar trebui sa o mai ajute …

  • anti-ros-orange
    26 noiembrie 2010 | Permalink |

    iarna a devenit cosmarul celor batrani. mama mea are o pensie de mai putin de 600 lei, dar e dependenta de medicamente. Dupa procurarea acestora, daca ii mai raman 300 lei e bine! dar de unde sa ia bani pt lemne/carbuni/sare/ulei etc?
    partea buna in cazul “bunicai” e ca mai face cate-o toba, mai canta la un concert… sa-i dea Dumnezeu sanatate!

  • Elena
    26 noiembrie 2010 | Permalink |

    Majoritatea pensionarilor traiesc in saracie cu pensiile mizerabile si totodata voteaza comunistii din pacate , nostalgia tineretii …..

Comentează