..

A fost condamnat la 845 de ani de închisoare

A fost condamnat la 845 de ani de închisoare

Un avocat, care a fost condamnat la 845 de ani închisoare pentru participare la o escrocherie în domeniul asigurărilor, spera ieri, în faţa unei curţi de apel din Atlanta, ca guvernul federal american să-şi respecte promisiunea de reducere a pedepsei la 35 de ani închisoare, care ar fi fost avansată în schimbul extrădării sale din Austria.

Cu această sancţiune, avocatul Sholam Weiss bate toate recordurile în materie, depăşindu-i pe Bernard Madoff, condamnat la 150 de ani închisoare pentru fraude financiare de mai multe zeci de milioane de dolari şi pe Norman Schmidt care a fost pedepsit la 330 de ani închisoare pentru participare la o escrocherie de mari proporţii.

Condamnarea a fost pronunţată de un tribunal în Florida în februarie 2000 pentru 93 de capete de acuzare, însă înaintea deliberărilor, după nouă ani de proces, Sholam Weiss a evadat. El a fost regăsit în Austria, în octombrie 2000, sub aspect fizic de nerecunoscut şi sub identitate falsă.

Acesta şi alte şase persoane au recunoscut că au complotat împotriva National Heritage Life, o companie de asigurări cu sediul central la Orlando, aducând-o la faliment în 1994. Circa 25.000 de clienţi ai acestei companii şi-au pierdut atunci toate economiile de o viaţă

Sursa: libertatea.ro

Vizualizări: 937

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios