Lewis Hamilton a primit de la BBC premiul ”Personalitatea Anului în Sport”

Lewis Hamilton a primit de la BBC premiul ”Personalitatea Anului în Sport”

Pilotul britanic Lewis Hamilton, care a câștigat în acest an 11 curse în Formula 1 și al doilea său titlu mondial, a fost desemnat de către grupul media BBC ”Personalitatea Anului în Sport”, premiu care este considerat cel mai prestigios pentru un sportiv, relatează Reuters.

”Sunt fără cuvinte, a declarat Hamilton, 29 ani, care a sosit la ceremonie alături de buldogul său Roscoe. Niciodată într-un milion de ani nu m-am gândit că voi urca aici sus, alături de cei mari”.

Votul publicului l-a dat învingător pe pilotul englez, deși jucătorul de golf Rory McIlroy era considerat marele favorit, după ce a câștigat în acest an două turnee de Grand Slam și a ajutat Europa să câștige din nou Ryder Cup. McIllroy s-a clasat al doilea, iar pe trei a fost atletul Jo Pavey, campion european la 10.000 m.

Hamilton a devenit al cincilea pilot care a câștigat acest prestigios premiu al BBC în cei 61 ani de existență, alături de campionii mondiali de Formula 1 Damon Hill, Nigel Mansell, Stirling Moss și Jackie Stewart.

Premiul BBC pentru echipa anului i-a revenit selecționatei feminine de rugby, câștigătoarea Cupei Mondiale, iar Paul McGinley, căpitanul echipei de golf a Europei în Ryder Cup, a primit premiul pentru antrenorul anului.

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a primit la rândul său premiul ”Personalitatea Anului din străinătate”.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Agencia Estado/ XINHUA ARHIVA

Comentează