Papa Francisc: „Biserica ar trebui să le ceară iertare homosexualilor”

Papa Francisc: „Biserica ar trebui să le ceară iertare homosexualilor”

Papa Francisc surprinde din nou cu declarațiile sale. Suveranul Pontif a spus că Biserica Catolică ar trebui să le ceară iertare homosexualilor, pentru modul în care i-a tratat pe aceștia.

Papa Francisc a spus reporterilor că Biserica nu a avut niciun drept să judece comunitatea gay și ar trebui să o trateze cu respect. În același timp, Suveranul Pontif a spus că Biserica ar trebui să ceară iertare și celorlalte categorii pe care le-a marginalizat – femeile, săracii, copii forțați să muncească, transmite BBC.

Papa a făcut aceste declarații în avionul care l-a adus înapoi la Vatican după vizita efectuată în Armenia, când a fost întrebat de jurnaliști despre homofobie după masacrul din Orlando din urmă cu o săptămână.

Capul Bisericii Catolice a făcut de-a lungul timpului mai multe declarații prin care a uimit lumea. În urmă cu două luni, Papa Francis a încurajat cuplurile căsătorite să se bucure de sexul „erotic” și a precizat că dorința sexuală este esențială pentru dezvoltarea stăpânirii de sine a propriului corp. Suveranul consideră că exercitarea plăcerilor sexuale te ajută să ai o viață „bună și fericită„ și ar trebui considerată un „dar de la Dumnezeu”, potrivit ghidului pentru catolici publicat de acesta.

O săptămână mai târziu, în urma unei vizite efectuate în Lesbos, Papa Francisc s-a întors la Vatican cu trei familii de imigranți.

Sursa: libertatea.ro