Valeriu Streleţ nu-şi dă demisia: PD să decidă dacă va vota pentru demiterea unui guvern proeuropean

Valeriu Streleţ nu-şi dă demisia: PD să decidă dacă va vota pentru demiterea unui guvern proeuropean

Premierul Valeriu Streleţ nu-şi va da demisia aşa cum a solicitat PD. Şeful Guvernului a făcut această declaraţie cu puţin timp în urmă, la Parlament, acolo unde urmează să fie supusă votului moţiunea de cenzură depusă de PCRM şi PSRM.

„PD să decidă dacă va vota pentru demisia unui guvern proeuropean pe care tot ei l-au investit în funcţie”, a declarat Valeriu Streleţ.

„Nu-mi voi prezenta demisia din motive absolut evidente. O eventuală demisie mă lipseşte pe mine şi pe Guvernul pe care îl conduc de dreptul de a ne apăra poziţiile în faţa Parlamentului şi lasă loc pentru interpretări care ar veni în sprijinul acelor acuzaţii absurde din moţiunea de cenzură”, a adăugat şeful Guvernului.

„Nu îmi voi da demisia din motive că această acţiune ar fi exact contrarie tuturor sugestiilor pe care le am cu partenerii de dezvoltare care urmăresc cu mare îngrijorare ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. Consecinţele pot fi foarte grave, din cauza că reclădirea unei noi alianţe poate dura” a mai spus Valeriu Streleţ.

Precizăm că în documentul privind votul de neîncredere, semnat de 42 de deputaţi PCRM şi PSRM, se invocă suspiciuni de corupţie care planează asupra prim-ministrului Valeriu Streleţ şi a membrilor Guvernului.

Ieri seara, liderii PLDM, PD şi PL s-au convocat într-o şedinţă a Consiliului AIE, în cadrul căreia cei de la PD l-au anunţat pe Streleţ că dacă nu vrea ca Guvernul să cadă prin moţiune de cenzură, atunci să-şi dea demisia. „PD i-a exprimat neîncredere Guvernului Streleţ”, a spus Lupu, invocând faptul că Valeriu Streleţ s-a transformat din premier în apărătorul lui Filat, dar şi faptul că PLDM a cerut şedinţă comună cu Platforma Civică Demnitate şi Adevăr.

De cealaltă parte, liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că liberalii nu vor susţine moţiunea împotriva Guvernului şi nici nu vor participa la examinarea moţiunii, însă chiar şi aşa Ghimpu a dat de înţeles că Guvernul Streleţ va cădea. „Mă tem că vom avea al doilea prim-ministru demis pentru suspiciuni de corupţie”, a spus liderul Partidului Liberal.

Imediat după şedinţa Consiliului AIE, conducerea PD şi-a dat întâlnire la hotelul Codru, proprietatea oligarhului Vladimir Plahotniuc, considerat lider de facto al PD, care a anunţat public recent că se autosuspendă din rândurile partidului.

Sursa: jurnal.md
Foto: jurnal.md

2 Comentarii

  • 29 octombrie 2015 | Permalink |

    PD să decidă pentru un vot de demiterea unui Premier, care compromite conceptul de Pro European, odată ce nu ia atitudine față de interesele poporului, dar o face pe avocatul hoților ce au furat d ela un popor întreg.

  • 29 octombrie 2015 | Permalink |

    Streleț, împreună cu colegii de partid au jucat rolul de avocați ai lui Filat, a unui corupt și escroc bancar, și acum au tupeul ne vorbesc despre planuri de acțiuni și angajamente. Nu înțeleg despre ce fel de planuri de actiuni și angajamente are tupeul când toate toate acestea s-au scris pe hârtie încă atunci când domnul Streleț a fost învestit în funcția de premier? Mai tare că prin aceste planuri de acțiuni se are în vedere apărarea lui Filat și scoaterea acestuia de sub acuzații, pentru că altfel nu pot să înțeleg cum Streleț poate să ceară demisia procurorului și a șefului CNA când aceste două instituții investighează cazul Filat?

Comentează