Gutui perpelite cu nuci

Gutui perpelite cu nuci

Pregăteştete de sezonul gutuilor pe care le poţi mânca crude sau pregătite în fel de fel de mâncăruri.

Număr porţii: 2
Timp de preparare: 70 min
Dificultate: mică

Ingrediente

2 gutui de 200 g

20 g unt

3 linguri miere

200 ml suc portocale

80 g miez nucă

60 g stafide

150 g brânză de vaci

½ linguriţă coajă portocală rasă

½ linguriţă scorţişoară

¼ linguriţă vanilie

Mod de preparare

Tai gutuile pe jumătate şi le cureţi de sâmburi şi de casa seminţelor. Le aşezi într-o tavă, cu scobitura în sus. Amesteci o lingură de unt cu o linguriţă de miere, coaja de portocală şi cu 3 linguri de suc de portocală, mixezi bine şi ungi gutuile cu amestecul obţinut.

Torni restul de suc de portocale în tavă. Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor circa 45 de minute, până se înmoaie gutuile. În timpul coacerii, mai adaugă apă sau suc de portocale, dacă este nevoie. Amesteci nucile zdrobite cu stafidele, scorţişoara, restul de suc de portocale, miere, vanilie şi cu brânză de vaci. Pui umplutura în gutui. Peste ea pui bucăţele mici de unt şi mai laşi la cuptor încă 10 minute.
Sursa: clickpoftabuna.ro