Octavian Ţîcu: Leancă este o „candidatură comodă” pentru planurile lui Plahotniuc

Octavian Ţîcu: Leancă este o „candidatură comodă” pentru planurile lui Plahotniuc

Iurie Leancă, în calitate de un nou premier, este o candidatură comodă pentru oligarhul Vladimir Plahotniuc. Acesta este opinia fostului membru al PPEM, Octavian Ţîcu.

„Cazul lui Leancă este unul mai interesant, deoarece noul său partid, PPEM, este creat după scenariul lui Plahotniuc”, a declarat Octavian Ţîcu în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la JurnalTV.

Ţîcu a menţionat că această formaţiune a fost creată pentru ca membrii PLDM care sunt în Parlament să adere la ea în caz de necesitate. „Partidul ăsta creat în felul în care a fost creat, deja eu când m-am ciocnit în interior şi am văzut toată această construcţie pornind de la edificiul pe care îl au şi limbajul care este acolo, inclusiv chestiile pe care le-au votat aceşti deputaţi neafiliaţi, în favoarea Partidului Democrat, mă fac să cred că scenariul acestui partid este pregătit. El trebuie să fie o alternativă viabilă şi ruptura care s-a făcut este pentru deputaţii liberal-democraţi să adere la acest partid”, a menţionat Octavian Ţîcu.

În opinia sa, Leancă este o „candidatură comodă”, mai ales din considerentul că a fost o victimă a unor circumstanţe care au dus la debarcarea sa.

„Candidatura sa mai este convenabilă lui Plahotniuc şi Partidului Democrat dintr-un raţionament pentru care au fost convenabili şi Streleţ, şi Gaburici: semnătura acestuia a fost pusă pe afacerea Miliardul şi pe Aeroport. Un om foarte uşor de ridicat şi de convins să facă lucrurile pe care urmează să le facă”, a adăugat Octavian Ţîcu.

Amintim că Octavian Ţîcu a părăsit Partidul Popular European după ce l-a acuzat pe Iurie Leancă că ar fi un proiect al controversatului oligarh Vladimir Plahotniuc.

Sursa: jurnal.md
Foto: jurnal.md

Comentează