John Kerry a postat un „selfie” din spital, la zece zile după ce a suferit fractura de femur

John Kerry a postat un „selfie” din spital, la zece zile după ce a suferit fractura de femur

Secretarul de stat al SUA, John Kerry, a postat marți o fotografie făcută în spitalul din Boston unde este internat. Şeful diplomaţiei americane dă asiguirări că refacerea merge bine și că a început deja să lucreze, la 10 zile după ce și-a fracturat femurul într-un accident de bicicletă în Alpii francezi.

John Kerry pare a fi într-o stare bună de sănătate, dacă judecăm după mesajul postat pe Twitter împreună cu fotografia de mai sus, în care vorbeşte la telefon din rezerva sa de la Massachusetts General Hospital.

„Mă simt bine la o săptămână de la operație. Am discutat astăzi cu ambasadoarea Susan Rice (consilier pentru securitate națională) și cu echipa Departamentului de Stat. Activitatea continuă!”, a scris Kerry în mesaj.

Înainte de publicarea acestui mesaj pe Twitter și a fotografiei, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Jeffrey Rathke a prezentat, ca în fiecare zi, noutăți despre starea secretarului de stat. El a explicat că oficialul american a urmat ședințe de fizioterapie, a continuat să lucreze și a ținut legătura cu omologi din întreaga lume.

John Kerry a discutat totodată probleme legate de ‘schimbările climatice’ cu ministrul brazilian de externe Mauro Vieira și s-a consultat cu consilierii săi privind Rusia și Iranul, a afirmat Jeffrey Rathke.

Totuși, de zece zile, Departamentul de Stat păstrează o oarecare discreție cu privire la starea sănătății secretarului de stat și nu a difuzat nicio fotografie după accidentul de bicicletă suferit în dimineața zilei de 31 mai, în apropiere de frontiera franco-elvețiană.

John Kerry a revenit  în Statele Unite pe 1 iunie și a fost operat la femurul drept a doua zi, într-un spital din Boston, informează Agerpres.

Comentează