Experiment bizar. Un bărbat a trăit 3 zile ca o capră, într-o turmă: „Cel mai greu mi-a fost să…”

Experiment bizar. Un bărbat a trăit 3 zile ca o capră, într-o turmă: „Cel mai greu mi-a fost să…”

Thomas Thwaites, un designer britanic, a ales un mod incredibil de a-şi petrece câteva zile de concediu. Omul a trăit trei zile în Munţii Alpi, precum o capră.

Bărbatul şi-a comandat proteze speciale, sub formă de copite, a purtat cască şi, timp de trei zile, a stat într-o turmă de capre şi a încercat să le imite.

După trei zile, animelele l-au acceptat ca fiind de-al lor.

Viaţa de capră, spune Thomas Thwaites, nu e deloc simplă. Animalele sunt nevoite să meargă pe pante abrupte, în căutare de mâncare, acesta, fiind, de fapt, aspectul care l-a pus cel mai mult în dificultate.

Într-una dintre zilele în care a trăit precum o capră, bărbatul a fost nevoit să caute turma o zi întreagă, după ce a ales un traseu mai simplu ca să traverseze un munte. „Cel mai greu mi-a fost să îmi ţin echilibrul pe stânci. Caprele sunt extraordinare la cocoţat în locuri imposibile. A trebuit să pierd o zi pentru a mă reîntâlni cu turma după ce am urcat muntele printr-o zonă mai accesibilă de pe versant”, a spus el.

O altă slăbiciune umană care i-a pus piedici a fost rezistenţa la frig. În timpul experimentului, Thomas a dormit într-o tabără, pe care a amenajat-o cu echipa lui.

Thomas a vrut să vadă, prin acest experiment inedit, cum este să trăieşti precum o creatură fără griji, şi care nu are noţiunea de trecut. În toamnă, el va publica şi o carte în care îşi va povesti, în detaliu, trăirile din timpul acestui experiment.

aa
Sursa: libertatea.ro
Foto: libertatea.ro