Tradiţionalul iarmaroc de Paşti, interzis în centrul capitalei

Tradiţionalul iarmaroc de Paşti, interzis în centrul capitalei

Tradiţionalul iarmaroc de Paşti desfăşurat pe strada Alexandr Puşkin din centrul capitalei a fost anulat de Primăria Chişinău. Agenţii economici îşi vor putea comercializa produsele pascale doar în târgurile sectoriale, a anunţat astăzi la şedinţa operativă a serviciilor municipale primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, informează jurnal.md

Edilul a specificat că acesta este un mod de comerţ depăşit şi în mod normal nu ar trebui să se desfăşoare nici măcar în sectoarele capitalei. Mai mult, Dorin Chirtoacă a subliniat că la tradiţiile europene se va reveni doar atunci când agenţii economici vor da dovadă de mai multă disciplină în ceea ce priveşte comerţul stradal.

„În Europa există pieţe ambulante, care încep dimineaţa la ora 7:00 şi se termină pe la 14:00 cu salubrizarea integrală a teritoriului. Adică, nu rămâne nimic, nici masă, nici gheretă. Iată într-acolo trebuie să ajungem, dar nu când amplasezi o masă pentru două săptămâni, care mai târziu se transformă în tonetă şi peste încă ceva timp în gheretă, iar peste un an, doi, în pavilion înregistrat la cadastru, cu teren aferent, terasă şi după aceea construcţie şi ne trezim cu probleme de alt gen”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Iarmaroacele de Paşti din sectoarele capitalei vor fi organizate în perioada 6-11 aprilie. Potrivit Valentinei Constantinov, şef-adjunct al Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii, preţurile vor fi aceleaşi ca în magazine, unicul avantaj pentru cumpărători este că la iarmaroace vor putea degusta produsele.
Foto: Europa Liberă

Comentează