10 motive pentru care Chiril Gaburici nu va fi un premier mai rău decât Iurie Leancă

10 motive pentru care Chiril Gaburici nu va fi un premier mai rău decât Iurie Leancă

Văd că mioriticii moldoveni se lamentează de dimineaţă până seara că idolul lor suprem Iurie Leancă a ratat şansa de a ajunge premier. O şansă pe care Leancă o ratase de când a refuzat ostentativ să-şi îndeplinească promisiunile din campania sa electorală (pentru un nou mandat în fruntea Guvernului) din decembrie, când cerea „europeni şi americani” în funcţii cheie şi misiune europeană în justiţie.

Refuzând să-i susţină pe liberali în acest demers, unul care coincidea cu declaraţiile sale populiste din decembrie, Leancă şi-a tăiat conştient craca de sub picioare.

Din păcate aşa cum o tot fac din ’90 încoace, moldovenii tind să demonizeze anumite persoane, în capul cărora îşi varsă toate frustrările, iar în acelaşi timp, să idolatrizeze pe alţii, care nu sunt cu mult mai buni decât primii.

Acum, călcând în continuare pe aceleaşi greble, moldovenii plâng că o slugă (Iurie Leancă), este înlocuită cu o altă slugă (Chiril Gaburici). Pentru că problema nu este deloc în Leancă sau Gaburici, ci în sistemul din spatele celor doi, care va distruge orice bună intenţie ar avea (dacă o au) aceştia.

Gaburici, la fel ca Leancă, nu va fi decât un executant umil, în spatele căruia stă un sistem mafiot care controlează tot mai mult tot ce mişcă între Prut şi Nistru.

Continuarea materialului pe jurnal.md
Foto: report.az

Comentează