Adrian Ursu a răbufnit: „Vreau pace, pași, pășicî…!”

aMoldovenii s-au săturat să asiste la circul organizat de deputaţii noştri. Au votat pentru un viitor european pentru ca lucrurile în R. Moldova să înceapă să se mişte din loc. Însă, din păcate, sunt nevoiţi să asiste la un spectacol penibil, ce nu face decât să le taie pofta că într-o bună zi vor avea o ţară „ca afară”. Adrian Ursu a postat pe contul său de Facebook un mesaj, în care-şi exprimă nemulţumirea vizavi de faptul că R. Moldova încă nu are guvern.

„Deși eram în vacanța la Milano, am fost la vot în speranța că lucrurile vor merge spre bine pentru toți cetățenii acestei țări. Am urmărit toată noapte rezultatele preliminare, deși, vă asigur că in acel oraș erau 100 de lucruri mult mai distractive si relaxante. Am menționat cu toții: mare noroc au avut datorită la 2seceri si 2ciocane, datorită altor intervenții, au trecut ca prin urechile acului… Din declarațiile lor, speram că au înțeles că li/ni s-a dat o ultima șansă pentru un viitor european. Credeam că în prag de alegeri locale, chiar din luna decembrie ne vor bucura mult așa încît să fim mîndri de mica si modesta noastră victorie, să se memoreze pentru 4ani înainte, sau măcar sa ținem minte pina la alegerile locale: Am reușit!!! cu o mică diferența, dar am reușit sa fim mai mulți cei cu speranțe in viitor, nu cei cu nostalgii din trecut ( pentru ca atunci erau tineri si „totul” era mai bun si mai ieftin ), am reușit sa fim mai mulți cei ce vor să trăiască intr-o lume modernă, civilizată, cu-adevărat democratică, mai mulți decit cei ce cred in ajutor de la țara care nu rezolvă problemele propriilor cetățeni mai departe de capitală si încă 3-4 orașe, să fim mai mulți cei care văd mai larg decît „Steopa lucrează acolo, trimite bani.” sau și mai „inspirat”: „Brațkii norod…” ( s-a adeverit că acum salariul lui „Steopa” e de 2ori mai mic si că așa se procedează cu „fratele” mai mic cînd acesta hotărăște să locuiască in alt sat, că demult nu vrea sa stea intr-o casă cu bunica ).

Îmi închipui pentru o clipă: Acord semnat într-o lună, exact înainte de revelion anunțul oficial cu o frumoasă felicitare și o sinceră mulțumire cetățenilor pentru vot, de exemplu in stilul lui Klaus Iohannis in momentul investirii, pentru ca noi toți, cetățenii R.M., cei de acasă, dar si cei de peste hotare, să trecem in 2015 cu încredere, motivați si cu mai multă speranța in viitorul nostru si al țării! Leul să fi rămas leu, benzina/motorina ar fi fost aproximativ 12lei, eram gata să accept si să tolerez declarațiile ușor populiste, dar adevărate gen: noi am reușit să ieftinim cu 5lei, să le ușurăm povara agricultorilor, să creăm locuri noi de muncă datorită unei noi tranșe venită de la UE…

Sunt prea visător? I have a dream, vorba lui MLK, vreau să văd consecvență în ceea ce spunem si facem! Vreau să văd ca toți o duc un pic mai bine, vreau ca oamenii să aibă mai multe clipe de bucurie aici in țara lor! Încă nu e tirziu, asta cred.
Cineva mi-a spus acum citeva zile: – Da’ ce-ți pasă ție de curs valutar, tu lucrezi in euro, o să cîștigi mai mult…? (Zîmbind)
Răspuns în gînd: „Băi, prostule, dacă la toate greutățile pe care le au moldovenii, mai adăugăm devalorizare leului cu peste 20%, atunci n-o sa le mai ardă a petrecere sau concerte.”
În glas: – Eu deja scad din preț, mai ales celor care invocă un argument obiectiv: – Euro e 21, iar noi suntem bugetari.

P.S. Eu vreau să fie stabilitate în țara asta, nu vreau să mă gândesc să plec in altă parte, vreau să-mi cresc fetița alături de soție aici, in Moldova! Vreau ca toți să-și dorească mulți copii si să-i poată crește aici, in Moldova! Si mai vreau să fie pace!
Pace, pași, pășicî – cuvint utilizat in ultimii 15ani deatitea ori și-atît de banal, dar acum mai actual ca niciodată”, se arată în mesajul interpretului.

One Comment

  • Nume
    18 februarie 2015 | Permalink |

    Apoi,Adriane,sa înțeleg,ca cu situația din Moldova la moment,Steopa o sa meargă si la ruși la lucru,si unde numai nu i- ar da cineva de lucru,numai sa poată supraviețui ……

Comentează