Emoționant! O fetiță din Filipine l-a făcut pe papa Francisc să plângă!

Emoționant! O fetiță din Filipine l-a făcut pe papa Francisc să plângă!

Suveranul Pontif a avut parte de o vizită istorică în Manila, Filipine, unde un număr record de șase milioane de oameni au ieșit, duminică, în parcul parcul Rizal și pe străzile din apropiere pentru a-l asculta.

Potrivit libertatea.ro, Papa Francisc a avut parte de un moment extrem de emoționant, duminică, în Manila. Acesta a fost redus la tăcere și la lacrimi de o fetiță orfană, în vârstă de 12 de ani, pe nume Glyzelle Iris Palomar, care l-a întrebat de ce Dumnezeu permite ca niște copile inocente care nu au făcut rău nimănui să devină prostituate.

„Mulți copii sunt abandonați de părinții lor. Aceștia devin victime și li se întâmplă lucruri rele precum dependența de droguri sau prostituția. De ce Dumnezeu permite ca aceste lucruri să se întâmple, chiar și când copiii nu au nici o vină. De ce sunt doar câțiva oameni care ne ajută?”, l-a întrebat micuța, fără să-și poată termina cuvintele, aceasta izbucnind în lacrimi.

Papa Francisc, vizibil emoționat, a îmbrățisat-o pe fetiță, iar potrivit martorilor, acestuia i-ar fi dat și lacrimile. „Ea este singura care a pus o întrebare pentru care nu există rsăpuns și nici nu a reușit să o exprime în cuvinte, ci mai degrabă în lacrimi. De ce suferă copiiii. Vă îndemn pe fiecare să vă întrebați acest lucru”, a răspuns Suveranul.

Papa Francisc, care consideră Asia drept un teren de cucerire pentru catolicism, a părăsit astăzi Manila pentru a se întoarce la Vatican, după o vizită intensă timp de o săptămână în Sri Lanka și Filipine, unde a condamnat în fața a milioane de credincioși, flagelul corupției, materialismul și sărăcia.
Foto: libertatea.ro

Comentează