Radu Sîrbu şi Dan Bălan împart banii ruşilor, dar nu-şi vorbesc

Radu Sîrbu şi Dan Bălan împart banii ruşilor, dar nu-şi vorbesc

La 10 ani de la dizolvarea O-Zone, cel mai de succes grup format în România, care a vândut peste 12 milioane de discuri în toată lumea, doi dintre foştii membri fac avere pe piaţa rusească.

În vreme ce majoritatea artiştilor îşi caută consacrarea în Vest, solistul Dan Bălan şi compozitorul Radu Sîrbu strâng sute de mii de euro din Est.

Celebritatea lor ca trupă a “ars” rapid, ca şi prietenia lor. Nu-şi vorbesc, nu au relaţii de amiciţie şi se întâlnesc accidental doar pe teritoriul Rusiei, unde sunt reale vedete.
Dan Bălan cântă în rusă

După ce a făcut furori cu “Chica Bomb”, “Freedom” ori “Justify Sex”, compuse în limba engleză, mai toate piesele noi ale lui Dan Bălan sunt cântate în rusă, în ţara în care are cele mai mari şi mai bine plătite concerte.

Cu “Lepestkami Slez” (“Petale de lacrimi”, înregistrat împreună cu artista ucraineană Vera Brejneva), “Liubvi” (“Dragoste”) şi “Da Utra” (“Dorm până dimineaţa”), artistul basarabean cu domiciliul în New York şi-a schimbat direcţia către piaţa din Rusia, deoarece industria muzicală de acolo este una gigant.

La fel şi bugetele. Dan Bălan e considerat un adevărat star şi e nelipsit de la marile ceremonii de premiere ruseşti. Onorariul său depăşeşte 15.000 euro.

Sîrbu compune la Moscova

După momentele de glorie şi nebunie numite O-Zone, Radu Sîrbu este singurul din formaţie care a rămas în România şi a construit un business profitabil.

În scurt timp, îşi va deschide un studio la Moscova. Solicitat de multe noi talente din Rusia şi Ucraina, prin noul său studio îşi va eficientiza munca. Nu se va împărţi făcând naveta pe ruta Moscova-Bucureşti căci, graţie internetului, el va putea lucra cu artiştii care urmează să imprime direct de acasă, de la Bucureşti.

Printre artiştii de care se îngrijeşte personal Radu Sîrbu se numără Leonid Rudenko, Dee-Dee, Sianna, Victoria Daineko şi Dj Layla, care au depăşit, conform rapoartelor oficiale, un milion de difuzări la radiourile din ţările din Europa de Est şi au avut peste 200 de concerte în spaţiul ex-sovietic. De altfel, remarcabil de discret pentru mărimea businessului său, Radu Sîrbu pare bine “înşurubat” şi în peisajul muzical românesc.

Arsenie Todiraş s-a mutat şi el la Moscova

Cel de-al treilea fost O-Zone, Arsenie Todiraş, a avut multe încercări de relansare pe piaţa muzicală, însă fără un succes notabil.

Solistul s-a mutat la Moscova după ce, în ultimii trei ani, a locuit la Milano şi a lucrat într-un studio de înregistrări.
Sursa: libertatea.ro

Comentează