Dima Trofim şi-a deschis restaurant în Bucureşti // FOTO

Dima Trofim şi-a deschis restaurant în Bucureşti // FOTO

În noul videoclip, Dima Trofim, basarabeanul care a devenit cunoscut în România odată cu lansarea trupei „LaLa Band”, a „cerșit iubire” de la cea mai râvnită vedetă de peste Prut, Iulia Vântur. În acest număr APROPO vă spune povestea interpretului talentul căruia a fost pus la îndoială la Chişinău, însă care a ajuns să fie apreciat de muzicienii din România.

Dima Trofim este un nume poate nu atât de cunoscut în R.Moldova, în schimb peste Prut a devenit foarte popular. A avut numeroase tentative de a se face remarcat şi pe scena autohtonă, însă cum aceasta este „acaparată” de un cerc de interpreți, nicidecum nu reușea să se afirme. A participat chiar și la preselecția națională Eurovision, unde ca și unor colegi de-ai săi, i s-a spus că nu poate cânta și că acest concurs nu-i de el.
„Acea experiență mi-a lăsat un gust amar, am fost refuzat într-un mod foarte urât. Însă ulterior am demonstrat că am voce, iar acum am ajuns să fiu apreciat, doar că nu aici, ci dincolo de Prut”, ne spune interpretul.

„LaLa Band”, a doua familie

10689565_636713039759366_4716818510906340104_n

Și iată că de șase ani Dima e în România, unde face parte din cea mai populară trupă „LaLa Band”. Acești ani, ne spune el, au fost foarte productivi, plini de energie și evenimente captivante. Recunoaște că primul an a fost unul foarte greu pentru el. Era departe de părinţi, de prieteni, însă când s-a format „LaLa Band”, care i-a devenit o a doua familie, și-a dat seama că nu este singur.
„Începutul a fost destul de greu. Deşi eram extrem de fericit că am ajuns aici, eram puţin bulversat. Ştiam că asta e ceea ce-mi doream de foarte mult timp şi că trebuie să lupt ca să demonstrez că pot, că sunt bun! Am ajuns la castingul pentru serialul „Pariu cu viaţa” şi de acolo a pornit ideea fondării trupei „LaLa Band”. La preselecție au participat peste 30 de mii de candidaţi. După ce am fost selectat, am trecut școala Buftei, iar noi, cei din formație, am devenit mai mult decât colegi, suntem o adevărată familie. Părinţii mei, care stau la Chişinău, mă sună de fiecare dată să mă felicite, să-mi spună că-mi sunt alături şi că-s mândri de mine”, ne-a declarat basarabeanul.

Adorat de milioane de tineri

1798057_733711666721395_1958312687451789954_nAtât Dima, cât și ceilalți membrii ai „LaLa Band”, intuiau că proiectul lor se va bucura de succes, mai ales în rândul tinerilor. Au avut dreptate, căci azi au milioane de fani, iar trupa este cea mai iubită din România. Pentru a ajunge unde este acum, basarabeanul munceşte din greu.
„Atunci când munca aduce roade, parcă simți o armonie sufletească. E plăcut să lucrezi când eşti apreciat și susținut în tot ceea ce faci. Ar fi urât să spun că nu am crescut profesional aici: am avut profesori excepționali care m-au învățat enorm de multe lucruri. Datorită lor, am reușit să ajung la succes. Abia acum doi ani am înțeles cu ce se mănâncă showbizul și ce să faci ca să te bucuri de succes”, ne mai povestește artistul.
Nu e sigur că dacă rămânea în R. Moldova ar fi reuşit să se facă remarcat ori să se bucure măcar de jumătate din succesul pe care l-a cunoscut în România. „Cu presupusul oricare ar putea să se dea”, consideră Dima, susținând că de un lucru este sigur: ar fi muncit mult ca să-și atingă scopurile, însă nu știe dacă ar fi avut acelaşi parcurs ca dincolo de Prutul.
„Nu aş vrea să supăr pe nimeni spunând asta, dar în Basarabia munca nu-mi era apreciată. La noi un grup de artiști au pus stăpânire pe arena muzicală, iar pentru ceilalţi nu mai e loc”, afirmă Dima Trofim.

Cea mai de calibru producătoare îi este ca o mamă

1606339_253335001500296_1880565001_oLa castingul din România l-a înscris soră-sa. El însă era atât de sceptic încât atunci cât a fost telefonat să i se spună că a fost ales, pentru o clipă a bănuit că niște cârcotași fac mișto de el. Însă după o discuție mai îndelungată și-a dat seama că persoana de la celălalt capăt al firului vorbea cât se poate de serios.
Azi Ruxandra Ion, producătoare de film și televiziune, îi e ca o mamă, ea fiind și cea care a creat fenomenul „LaLa Band” și care a crezut în talentul interpretului nostru.
„Ea ne-a educat și ne-a dat cele mai bune sfaturi. Întreaga echipă m-a primit cu multă căldură, deşi nu neg, la început se mai făcea hay pe seama accentului meu moldovenesc. Dar în primul an de şedere la Bucureşti am luat ore de dicție și am renunțat la rusisme. Țin minte ziua în care am redobândit cetăţenia română, cât de bucuroşi erau toți pentru mine! Asta însemna că nu voi mai avea probleme cu viza și că voi ajunge fără întârziere la filmări şi repetiţii”, își aduce aminte chişinăuianul.

Şi-a deschis o afacere

10610586_821987714498669_5955686650126816154_nDima s-a stabilit cu traiul la București. Face actorie, muzică, dans, iar mai nou, s-a lansat și în lumea afacerilor. Împreună cu un prieten de-al său a deschis un restaurant în Centrul Vechi al Bucureștiului. Sora lui, care are experiență în acest domeniu, uneori îi mai dă o mână de ajutor.
Acum nu-și dorește decât să adune sume necesară de bani pentru a-și cumpăra un apartament, însă lasă lucrurile să decurgă de la sine: „Am făcut economii şi le-am investit cu cap. Deși suntem la început de drum, lucrurile merg cât se poate de bine. Sunt mulțumit că ne trec pragul restaurantului și mulți basarabeni”.

aRecent, Dima a lansat primul său videoclip din cariera solo, pentru piesa „Cerșesc iubire”, compusă de Radu Sârbu&Sianna și produsă de Rassada Music. Filmările au avut loc în incinta unuia dintre cele mai generoase spații din București. Cea care a jucat rolul femeii fatale a fost Iulia Vântur, una din cele mai râvnite blonde din showbizul românesc. Vedeta tv a acceptat fără ezitare propunerea lui Dima, și-a intrat rapid în rol, ispitindu-l și seducându-l pe basarabeanul nostru. Alături de cei doi, în clip a apărut și producătorul proiectului, Radu Sârbu, fost membru al formaţiei O-Zone.
„Mi-am dorit foarte mult ca în clip să apară Iulia Vântur, pe care o apreciez foarte mult. Este o femeie foarte frumoasă şi deşteaptă”, povestește actorul.
Deși îi place să gătească, timpul și programul încărcat de muncă pe care-l are, nu-i permite să încerce rețete noi și să-și „exploateze” bucătăria. Plus că de cele mai multe ori, mama sa are grijă să-i trimită colete cu bucatele lui preferate: „Toată mâncarea preparată de mamă este gustoasă. Îmi trimite salate, șnițel, sarmale… ”.

a

Lena NEGRU
Foto: Arhiva personală a lui Dima Trofim/Rassada Music